avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara datorata de un cadru militar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara datorata de un cadru militar

Daca in sentinta de divort scrie ca tatal datoreaza 25% din venitul sau lunar, ca pensie alimentara, copilului sau, datoreaza si din banii din misiunea in Afganistan?
Buna ziua,

Venitul din diurna are o destinatie speciala, nu este avut in vedere la plata pensiei de intretinere.

Norma de hrana, de asemenea,este exceptata de la plata pensiei de intretinere.
În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 527 alin. (2) şi art. 529 alin. (1) şi (2) din Codul civil, echivalentul valoric al normei de hrană prevăzute de art. 2 alin. (4) şi art. 4 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu se include în totalul veniturilor nete lunare în raport de care se stabileşte pensia de întreţinere datorată de către părinte copilului”

Sunt avute in vedere, insa, veniturile constante, permanente, nu cele ocazionale, sporadice.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o dilema vis-a-vis de pensia alimentara Puss Puss Buna ziua, Am o dilema vis-a-vis de pensia alimentara pentru un singur minor. In 2017 am castigat procesul pentru pensie alimentara stabilita la 1/4 din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ClaudiuCl2018 ClaudiuCl2018 La stabilirea pensiei alimentare se adauga si norma de hrana sau doar salariul net ! Norma de hrana nu este considerat venit. (vezi toată discuția)
Norma de hrana acordata conform og 26/1994 este considerata venit ... Cosmincatrinoiu Cosmincatrinoiu Norma de hrana acordata conform OG 26/1994 este considerata venit salarial? (vezi toată discuția)