avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intretinere cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intretinere cu uzufruct viager

Buna ziua,

Un pensionar doreste sa se dea in intretinere. Precizez ca detine o casa si doreste sa o treaca pe cel il intretine ( acesta nu este neam cu el ). Care este cea mai buna modalitate prin care poate face acest lucru astfel incat sa fie bine atat ptr el, cat si ptr cel ce il va intretinere, fara ca vreun eventual urmas sa aibe vreo pretentie ( sa nu poata ataca respectivul act ) ? Contract de intretinere......sau contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager ??
Multumesc anticipat.
Contract de întreținere, deoarece la contractul de v-c trebuie să plătiți un preț în bani.
Buna ziua,

Sa fie perfectat un contract de intretinere, in forma notariala, ad validitatem.

Prestaţiile de întreţinere pot fi stabilite expres de părţi la încheierea contractului.

În cazul în care se prevede doar că se asigură întreţinerea, această noţiune trebuie interpretată cât mai extensiv, incluzând hrana, medicamentele, îmbrăcămintea, îngrijiri medicale, ajutor la treburile casnice, indiferent dacă întreţinutul şi-ar permite singur sau nu toate aceste lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! logodnicul meu are un contract de ingrijire cu uzufruct ... delia.vasilica delia.vasilica Buna seara! Logodnicul meu are un contract de ingrijire cu uzufruct viager cu 2 bătrâni , de 5 ani de zile, .Bătrânii au un fiu pe care l-au dezmostenit. ... (vezi toată discuția)
Testament , donatie sau vanzare -cumparare ? gabrielaburcea gabrielaburcea Buna ziua Mama are 73 ani si doreste sa-mi treaca casa pe numele meu . Ce varianta sa alegem ca sa nu ne coste prea mult si dupa moartea ei sa nu mai fiu ... (vezi toată discuția)
Contracte de case - vanzare fara riscuri nasobraznic nasobraznic Bună seara. Am fost grantul plătitor la o persoana care ma crescut....in acte nu este mama mea. Casa a fost cu legea caselor naționalizate...sunt 10 ani ... (vezi toată discuția)