avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... probleme somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

probleme somaj

Buna ziua! Sunt somera si m-am bucurat tare cand am primit de la AJOFM repartitie catre o societate pt. angajare (vanzatoare). Bucuria s-a transformat in amaraciune cand am aflat conditiile de lucru: salariul minim, program 10-12 ore pe zi, luni - duminica, neplata orelor suplimentare etc. E criza!!! As putea refuza angajarea la astfel de patroni fara a pierde ajutorul de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:07, 8 Ianuarie 2010
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
......
d) la data refuzului nejustificat de a se încadra conform pregătirii sau nivelului studiilor într-un loc de muncă situat la o distanţă de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu;
......
2. Incercati sa vorbiti cu cei de la AJOFM si sa-i convigeti ca nu puteti accepta acest post, adica sa justificati refuzul prin ceea ce ne-ati spus aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul unui loc de munca oferit de cei de la somaj Iuli_ana Iuli_ana Buna ziua, Fiind in somaj am fost trimis de catre AJOFM Cluj (eu fiind din Cluj Napoca) la o companie anume, la care am aflat ca vor sa ma trimita la un sat ... (vezi toată discuția)
Somaj Minodora74 Minodora74 Buna ziua, As avea si eu o intrebare,sunt somera din luna Noiembrie 2014,am tot cautat loc de munca si nu am gasit pana la ora actuala,luna trecuta cand am ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa accept absolut orice loc de munca? liviu f liviu f Buna ziua. As vrea sa stiu daca, din situatia mea de somer, pot sa refuz absolut orice oferta de munca pe care poate sa mi-o ofere AJOFM, raminind somer pina ... (vezi toată discuția)