avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună ziua! Sunt studentă și facultatea la care ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună ziua! Sunt studentă și facultatea la care studiez impune ...

Bună ziua!
Sunt studentă și facultatea la care studiez impune persoanelor nevaccinate efectuarea testelor rapid antigen de două ori/săptămâna din banii proprii, pentru a locui în cămin. As dori sa știu dacă este legal și cum putem schimba decizia lor, prin lege.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 10:28, 15 Septembrie 2021
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut,

Ma rezum doar la asta.
Nu este vorba despre locul de cazare. Este vorba ca acele teste ar urma sa fie plătite de către studenți, ceea ce nu este ok și corect.

Da, ai dreptate în privința organizării legat de examene și medii, dar astea sunt criterii legale. Cum ar fi sa îți pierzi locul de camin doar pt ca ești de alta religie? Sau doar pentru refuzul de a te vaccina? Sau pentru că ești de culoare?

Eu zic ca toată lumea înțelege partea aia cu "nimeni nu riscă inchiderea" dar atata timp cat și o persoana vaccinata poate lua virusul, îl poate transmite, îl poate face, de ce exista constrângeri pentru persoanele nevaccinate?

Nu sunt pro, nu sunt anti vaccin, dar prefer variantele fără efecte de turma, în care s-au creat grupurile astea doua de pro si contra vaccin.

Avem niște drepturi, avem niște legi, care nu se discuta și nu se negociază în funcție de preferințele vreunui grup.

Părerea mea e ca dacă ar fi asa legale cum spun cei pro vaccin, atunci nu s-ar mai castiga în instanță, nu?

hhs a scris:

Buna Andreea,
Eu stiu ca universitatile au un fel de autonomie in ceea ce priveste organizarea administrativa si curiculara. Asa cum un criteriu de cazare il reprezinta promovarea examenelor si mai apoi media anuala( oricand si acest criteriu poate fi considerat de un tribunal drept o discriminare !!!), asa oricand ar putea sa introduca un criteriu bazat pe cazarea cu prioritate a studentilor vaccinati si daca mai raman locuri al celor nevaccinati. si mai apoi in ordinea mediilor anuale.Tribunalul nu are de ce sa intervina in treburile interne ale unei institutii atata timp cat aceasta nu incalca prevederile legale. Nimeni nu risca inchiderea totala a unui camin din cauza instituirii carantinei. Asa ca oricum ai lua-o tot la coada vei fi la cazare. Fiecare are dreptul sa decida cei mai bine pentru el. Si tu la fel, poti decide, dar trebuie ca mai apoi sa-ti asumi rezultatul deciziei!!

Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2021
nemernicu91, utilizator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de a sta la camin, functie de criteriul mediilor, distantei etc. nu mai este un drept, ci un Privilegiu; universitatile acest cuvant doresc sa-l faca inteles; privilegiile se pot retrage pe diverse N criterii; in campusuri din Am de Nord studentii nevaccinti sunt amenintati (informati) ca nu vor avea acces la internet. O asociatie a studentilor din facultate sau fiecare student in situatia ta inca poate sa faca o plangere la Avocatul Poporului. Trendul mondial din pacate este spre pierderea libertatii. Abuzurile persista, predomina si se vor dezvolta. Avocati care sa lucreze in grup "pro bono"poate ar trebui cautati; Individual risti sa cheltui resurse importante fara a vedea o finalizare in acest semestru.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In urma cu cateva zile la Targu Mures s-a organizat un festival de muzica " Awake" la care pe langa achizitionarea biletului sa putea intra cu dovada vaccinarii, a trecerii prin boala sau cu un test PT-PCR !!! La Untold am inteles ca a fost la fel!!! La multe alte evenimente se intra tot asa !!!!
In parlament se dezbate o lege ce prevede obligativitatea vaccinarii pentru anumite categorii de angajati!! Ceea ce in conditiile pandemice actuale mi se pare oarecum normal.
Cazarea in camin tine de administratie si nu de facultate iar angajatii de acolo pot oricand sa refuze sa primeasca un student nevaccinat sau care nu are celelalte conditii!! E si o protectie a lor !!
Asta cu "avem legi si avem drepturi" e interpretabila in functie de starea psihica si emotionala a judecatorului in ziua judecatii !!! Iar dreptate ai atunci cand tise da si nu cand crezi tu, desi s-ar putea sa ai :)
O zi buna si fiti in siguranta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Copilul meu este student și nu poate fi cazat în cămin dacă ... DanDenis DanDenis Copilul meu este student și nu poate fi cazat în cămin dacă nu este vaccinat iar la facultate trebuie să facă testul PCR din 3 în 3 zile. Aceasta nu ... (vezi toată discuția)