avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un bunic si o bunica care au murit.( Denumiți in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un bunic si o bunica care au murit.( Denumiți in continuare ...

Am un bunic si o bunica care au murit.( Denumiți in continuare X si Y) Ei au avut 2 terenuri extravilan si 1 teren intravilan ce au rămas mostenire la fii lor ( 6 fii, denumiți in continuare A,B,C,D,E,F) .
Terenurile extravilane sunt date in arenda iar acesti fii au luat arenda de cand au murit bătrânii dar nu au plătit impozitul pe teren.
Exista deja 2 titluri de proprietate ale celor 2 terenuri extravilan cu moștenitori toti cei 6 fii.
Eu incerc sa scot un al treilea titlu de proprietate al terenului intravilan care a ramas mostenire ( prin certificat de mostenitor)3/4 mamei mele si 1/4 lui Y (bunica).
Problema e ca pe certificatul de moștenitor este trecută doar casa si terenul din jurul casei, nu si terenul din gradina. O rezolv cumva si pe asta, la primărie, din cate am inteles de la doamnele de acolo dar.... pentru anexa 24, mi se cere sa plătesc si impozitul pe ultimii 5 ani pe toate terenurile lui X si Y!!! Pe mine ma intereseaza doar terenul intravilan. Întrebarea este: nu pot sa plătesc impozitul pe ultimii 5 ani pe terenul intravilan din spatele casei care nu apare in certificatul de mostenitor? E musai să plătesc ( adică sa plateasca toti A,B,C,D,E,F care mai sunt in viata sau fii lor) IMPOZITUL pe toate terenurile?
Sper ca am scris toate detaliile ca sa se inteleaga speța...
Multumesc !!
Cel mai recent răspuns: Florina2020 , utilizator 08:42, 5 Octombrie 2021
dvs vreți sa redeschideți succesiunea si sa mai adăugați ceva la masa succesorala. pentru acest lucru va trebuie un certificat fiscal de la primărie, care sa demonstreze ca nu exista datorii in contul acestor terenuri. datoriile însă exista. iar masa succesorala e una singura.
Da, pai altfel cum sa va agate cei de la taxe si impozite locale?
Platiti dvs si apoi ca desocotiti cu restul.
Mama dvs este unul dintre cei 6 frati??
Eheee pai aia e problema... o parte din ei nu se sinchisesc sa plateasca nimic. Pe stilul, daca nu am plătit pana acum de ce sa plătesc de acum încolo. Ai nevoie, i-a de plătește!!
Mama mea a fost una dintre cei 6.

Deci sa inteleg ca nu pot sa plătesc doar ceea ce mă interesează...
Multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala tatianato tatianato Buna seara!Am urmatoarea problema :bunicii mei au decedat acum 10 respectiv 6 ani,ei au avut 3 copii,unul dintre ei decedand acum 16 ani.Mostenitoarele mama si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dificila wolly wolly Vă rog să mă ajutati să înţeleg: Bunicul meu a avut 4 copii:A,B,C,D. Cel mare A, tatăl meu, a locuit cu bunicul în aceeaşi curte, două case ... (vezi toată discuția)