avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In situatia in care o persoana locuieste in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In situatia in care o persoana locuieste in baza unui ...

Buna ziua,
In situatia in care o persoana locuieste in baza unui testament (uzufruct viager) in imobilul ce imi revine mine ca mostenitor si nu isi achita obligatiile la intretinere ce masuri pot lua eu ca mostenitor?
Cel mai recent răspuns: Anca 123 , utilizator 08:29, 7 Octombrie 2021
sa il dati in judecata sa va recuperati ce platiti in locul sau
Va multumesc. In situatia in care are pensie si refuza totusi plata esalonata a datoriilor fata de asociatia de locatari, nu poate pierde si dreptul de uzufruct viager ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
(1) Uzufructul poate înceta la cererea nudului proprietar atunci când uzufructuarul abuzează de folosința bunului, aduce stricăciuni acestuia ori îl lasă să se degradeze
(3) Instanța poate dispune, după împrejurări, fie stingerea uzufructului, fie preluarea folosinței bunului de către nudul proprietar, cu obligația acestuia de a plăti uzufructuarului o rentă pe durata uzufructului.
nu cred ca veti avea succes cu o astfel de actiune doar pt datoriile de la intretinere, cat puteti sa il executati silit pt ele.
Va multumesc pentru lamuriri! Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare - uzufruct viager flory104 flory104 Am devenit proprietara de apartament in 2009 prin vanzare - cumparare, de la parintii mei catre mine, in contract avand uzufruct viager fiecare. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare cu uzufruct viager Claudi-u Claudi-u Buna seara. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva va rog din suflet.Multumesc anticipat Am cumparat o casa de la o persoana pe suma de 10.000 € ... (vezi toată discuția)
Asupra unui apartament cu uzufruct viager este pusă o ipotecă de la fisc pentru o sumă datorată de uzufructuar (aproximativ 12.000 de euro). cum poate reintra în drepturi nudul proprietar? gabiupc gabiupc Asupra unui apt cu uzufruct viager este pusa o ipoteca de la finante ptr o suma datorata de uzufructuar de aprox 12000 eu. Cum poate reintra in drepturi ... (vezi toată discuția)