avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans- rezervare Promisiune cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans- rezervare Promisiune cumparare apartament

Buna ziua,
Am facut un transfer bancar de 1000 euro in care am specificat ca este vorba de rezervare promisiune vanzare apartament. La notar vanzatorul a avut documentele in neregula. Vanzatorul nu doreste sa-mi returneze banii,
Va rog, puteti sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate legala de a-mi recupera suma?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: PetreaPetre , utilizator 19:55, 29 Octombrie 2021
Buna ziua,

Trebuie lecturat continutul contractului, pentru a se observa modalitatea in care este restiuit avansul remis.

Va sugerez sa inaintati o notificare prin avocat, mentionand pretentiile dumneavoastra, si , totodata, faptul ca , in cazul in care avansul nu va este restituit, va veti adresa instantei de judecata, solicitand si daune-interese, pentru prejudiciul cauzat, cat si cheltuieli de judecata, anume onorariul de avocat si taxa judiciara de timbru.


In cazul in care, din clauzele contractuale rezulta ca avansul remis se pierde, in circumstantele expuse de dumneavoastra si potrivit contractului perfectat, nu aveti la indemana niciun demers, de natura juridica.

Nu am facut contract deoarece lipsea un drept de servitute, de asta am renuntat la cumparare. Am dovada platii, adica transferul bancar in care este mentionat motivul si doi notari care au spus ca nu sunt complete actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans imobil Mihai. 13 Mihai. 13 Ce suma maxima se poate da sub forma de avans pentru locuință, sub forma de înțelegere bilaterala. Fără a merge la notar sau a face virament bancar (vezi toată discuția)
Imobil vandut de 2 ori, antecontract nerespectat Sebastian03 Sebastian03 Buna ziua, In anul 2018 am semnat un antecontract pentru o garsoniera intr-un bloc la care abia se incepuse constructia (Ilfov). Desi nu mi-a sunat bine, ... (vezi toată discuția)
Pot solicita o hotarare care sa tina loc de act autentic pentru un imobil cu sarcini notate la cartea funciara aqua regia aqua regia Promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare a unui apartament a expirat din cauza unei sarcini la Cartea Funciara . O cale de atac ar fi aceasta hotarare care ... (vezi toată discuția)