avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Un topograf autorizat cat B poate face expertize ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Un topograf autorizat cat B poate face expertize extrajudiciare? ...

Un topograf autorizat cat B poate face expertize extrajudiciare? Care este legea sau ordonanta care reglementeaza expertizele extrajudiciare? Potrivit OG. nr 2 din 21.01.2000 topografii autorizati trebuie sa sustina un alt examen care sa le confere dreptul de a efectua expertize extrajudiciare? Mai este in vigoare aceasta ordonanta? Din practica de zi cu zi nici o instanta nu a cerut sau verificat calitatea de expert tehnic extrajudiciar. Un topograf autorizat nu este considerat expert tehnic? Un topograf autorizat nu poate sa faca expertize extrajudiare daca nu a sustinut un examen ptr a devenii expert tehnic extrajudiciar? Va rog frumos o.lamurire. multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:48, 4 Decembrie 2021
OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare este in vigoare si se aplica, respectiv
- CAP. 4 Organizarea activităţii de expertiză tehnică extrajudiciară, art.26-31.
Instantele desemneaza pentru efectarea de expertize tehnice judiciare numai experti/ specialisti tehnici judiciari autorizati de catre MJ. Nu au de ce sa verifice calitatea unui expert tehnic extrajudiciar.
Un topograf autorizat poate efectua expertize tehnice extrajudiciare numai daca este atestat de catre ministerul de resort ca expert tehnic extrajudiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Topograf autorizat ocpi poate intocmi expertize extrajudiciare? Beluta Beluta Buna seara! Un inginer topograf, autorizat de OCPI (categoria B) are dreptul sa intocmeasca expertize extrajudiciare pentru persoane fizice? Acestia trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Refuz expertiza contabila Mirela Durnea - Expert contabil Mirela Durnea - Expert contabil Care este procedura de urmat in cazul refuzului unei expertize contabile in urma numirii de catre Tribunal, datorita neactualizarii listei expertilor contabili ... (vezi toată discuția)
Expert contabil-drept intocmire expertiza contabila extrajudiciara ingerasmic ingerasmic Buna ziua, Rog colegii mai experimentati daca pot sa ma lamureasca si pe mine in legatura cu un aspect: sunt expert contabil liber profesionist si as vrea ... (vezi toată discuția)