avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere ...

Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei maxime admise si pe data de 01 februarie am sustinut testul de verificare a cunostintelor pe care l-am promovat pot sa mai beneficiez de reducerea de 60 de zile cum era mentionata in legea veche avand in vedere ca permisul a fost suspendat pe legea veche sau se aplica prevederile noii legi si beneficiez de reducere de numai 30 de zile? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: AbgaeSamtak , utilizator 17:43, 10 Februarie 2022
Era de asteptat asa ceva, se bazeaza pe faptul ca nu-i va da nimeni in judecata pentru incalcarea legii si ca va trece repede perioada asta de citeva zile pina isi intra pe deplin noul cod rutier in drepturi. "Asa a zis sefu'" nu e temei legal. Aici nu mai e vorba de o contraventie si nu mai functioneaza cele 15 zile, e vorba de o cerere de chemare in judecata pentru incalcarea art. 6 din codul civil si art. 15 alin 2 din constitutie. Va trebuie avocat.

Mai e un coleg de suferinta care a aparut azi si scrie ca in PV de contraventie e trecut 90 de zile suspendare, cind a dat examen i s-a zis ca se reduce la 60 (asa era in codul rutier vechi cind aveai doua fapte sanctionablile complementar, dintre care una de 30) si acum il anunta ca nu mai beneficiaza deloc, pentru ca in noul cod scrie ca 90+30 = 120 si nu se mai acorda reducerea !!!
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Dar in noul cod rutier scrie asa:
Articolul 104^1
(1) În cazul săvârșirii a două sau a mai multor contravenții care atrag și suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin același proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă.

Insa depasirea neregulamentara a fost bagata acum la 60 de zile suspendare.

Deci , aplicind 104.1 ar reiesi 90+60=150 de zile de suspendare, iar in PV de contraventie scrie 90.
Politia zice la telefon de 120.

Care-i adevarul ?!?

Asa se intimpla cind asculti ce zice sefu' .
Iar de abrogat nu s-a abrogat codul rutier, doar a suferit niste modificari. Forma veche a legii se poate folosi.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2022
latka, utilizator
M-am lămurit și eu cu lucrătorii din cadrul Seviciului Rutier. Au fost persoane care pe data de 01.02.2022 au dat examenul de redobandire pentru conducere sub influenta băuturilor alcoolice. Totul bine și frumos, au luat oamenii examenul și au plecat acasă știind ca li s-a redus perioada de suspendare la 30 de zile. Surpriza. La 2 zile, adresă acasă cum că nu poate fi redusa perioada de suspendare pentru ca s-a modificat codul rutier. Noi am greșit, acum stăm pe dreapta. Dar pe ei cine îi trage la răspundere pentru greșelile astea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. la data de 16.01.2021 mi-a fost suspendat permisul ... Tanas56 Tanas56 Buna ziua. La data de 16.01.2021 mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile pentru depășirea limitei de viteza și depășirea pe linie continua. În ... (vezi toată discuția)
Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea ... catalinciprian catalinciprian Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea când iau permisul peste 60 sau 30 zile ? De cand mi sa suspendat permisul sau de când am ... (vezi toată discuția)
Articolul 221 din regulamentul rutier este valabil in conditiile ... crys001 crys001 Articolul 221 din regulamentul rutier este valabil in conditiile aplicarii noului cod rutier di 2024?Concret mi s-a retinut permisul 90 zile pentru neacordare ... (vezi toată discuția)