avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord vecini pentru spatiu pentru servicii profesionale
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord vecini pentru spatiu pentru servicii profesionale

O companie care detine un birou la parterul blocului vrea sa inchirieze acest spatiu unei alte companii ce doreste sa deschida o bucatarie pentru catering (alimentatie publica). Cand am fost intrebati, nu ne-am dat acordul pentru proiectul propus, dar dupa o perioada de timp, cei care doreau sa deschida firma de catering au inceput lucrarile de amenajare a spatiului, avand chiar o autorizatie de construire valida cu urmatorul titlu: RECOMPARTIMENTARE APARTAMENT SI SCHIMBARE DE DESTINATIE DIN SPATIU COMERCIAL IN SPATIU PENTRU SERVICII PROFESIONALE.
Cand am intrebat care este noua destinatie a spatiului, proprietarii companiei au evitat sa ne dea un raspuns, spunand ca "inca nu stiu".
Asadar, am 2 intrebari:
1. Este nevoie de acordul vecinilor la schimbarea destinatiei unui apartament din spatiu comercial in spatiu pentru servicii profesionale?
2. Ce reprezinta mai exact "servicii profesionale"? Poate reprezenta o "portita" catre alimentatie publica (catering)?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2022
PaulD91, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:44, 22 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 schimbarea destinatiei unui spatiu de locuit se poate realiza legal,numai cu acordul vecinilor sus-jos dreapta-stanga si al asociatiei de proprietari
Clarificati situatia cu presedintele de asociatie
Eventual puteti obtine date relevante direct de la serviciul urbanism din primaria care a emis autorizatia si care detine intreaga documentatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea destinatiei unui spatiu camercial Doldrums Doldrums Buna ziua. La parterul blocului in care locuiesc s-a deschis recent un restaurant in incinta unui spatiu comercial(a fost spatiu comercial de la ... (vezi toată discuția)
Amenajare restaurant in spatiu comercial fara acordul vecinilor Doldrums Doldrums Buna ziua. La parterul blocului in care locuiesc s-a deschis recent un restaurant in incinta unui spatiu comercial ([b]destinatie in CF de Spatiu ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari sorin46 sorin46 Daca proprietarul care a modificat un apartament pt a fi magazin si acum vrea sa-i schimbe destinatia, de ce are nevoie? Doar de semnaturile celorlalti ... (vezi toată discuția)