avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptii

Buna seara,
Am si eu marea rugaminte sa-mi spuneti referitor la adoptie, daca in perioada de incredintare/acomodare de 90 zile, cand practic inca nu este copilul meu,am dreptul la concediu maternal sau vreun concediu special.Precizez ca a implinit copilul deja 2 ani.Exista vreo lege referitoare in acest sens?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 21:19, 15 Ianuarie 2010
Concediul si indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav

Asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani, iar in cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani.
Indemnizatia se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
Beneficiaza de indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav, OPTIONAL, unul dintre parinti, daca solicitantul indeplineste conditiile de stagiu de cotizare.
Indemnizatia pentru angrijirea copilului bolnav an varsta de pana la 7 ani sau a copilului cu handicap cu afectiuni intercurente pana la amplinirea varstei de 18 ani se acorda pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul de familie si a certificatului pentru persoanele cu handicap, emis an conditiile legii, dupa caz.
Durata de acordare a indemnizaţiei este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu excepţia situaţiilor în care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat în aparat gipsat, este supus unor intervenţii chirurgicale; durata concediului medical în aceste cazuri va fi stabilită de medicul curant, iar după depăşirea termenului de 90 de zile, de către medicul specialist cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav este de 85% din baza de calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical anca33a anca33a Va rog sa imi spuneti daca imi pot lua concediu medical imediat dupa ce copilul a implinit 2 ani, daca mi se va plati si in acest caz poate patronul sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru persoana care are in ingrijire, supraveghere ºi întreþinere un copil cu handicap iancau_Anamaria iancau_Anamaria Am o nelamurire, in Ordonanţă de urgenţă nr. 14/2007 din 07/03/2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii alinaoo8 alinaoo8 buna ziua am inteles ca se poate lucra 4 zile la 60 de zile cu acordul angajatorului si se poate sta cu copilul in concediu medical daca acesta are ... (vezi toată discuția)