avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de mama
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de mama

Buna ziua,

Sunt in concediu de maternitate de un an de zile. Daca mai fac un copil pana la terminarea concediului de maternitate de 2 ani, as vrea sa stiu daca mai beneficiez de indemnizatie de mama pentru cel de-al doilea copil si cum se calculeaza aceasta.

Multumesc,
Andreea
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:19, 19 Ianuarie 2010
Buna ziua. Daca nasteti cel de-al doilea copil pana la terminarea concediului de crestere pentru primul, veti beneficia de aceeasi indemnizatie pe care o primiti in prezent pana ce va implini si cel de-al doilea bebe doi ani.
Cuantumul este de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
OUG 148/2005 Art.1(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
g) au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap;

Se pare ca nu este aceiasi indemnizatie.
Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
g) au beneficiat de indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani, respectiv până la vârsta de 3 ani în cazul copilului cu handicap;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru ccc pentru al doilea copil sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt in concediu de maternitate spre final, iau indemnizatie de crestere a copilului. (85% --mai nou ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!sunt însărcinată cu bebe nr.3.in prezent primesc ... Ana Balau Ana Balau Buna ziua!Sunt însărcinată cu bebe Nr.3.In prezent primesc indemnizație creștere copil.Bebe nr.2 in data de 19.08.2023 împlinește doi ani iar eu trebuie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru bebe2 mamy86 mamy86 Buna seara.Am o cunostiinta cu un copil care in mai face 7ani,copilul fiind cu handicap,mama a stat acasa cu el in crestere copil 3-7ani.De curand a aflat ca ... (vezi toată discuția)