avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprire caldura pentru neplata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprire caldura pentru neplata intretinerii

Am avut ceva probleme financiare perioada asta si n-am platit intretinerea din luna octombrie. Deci sunt restant pe 3 luni, suma ajunge la vreo 600 lei total. Problema e ca administratora mi-a oprit caldura din acest motiv. Am gasit doar un bile in usa in care ma anunta despre sumele restante.
E normal si mai intai de toate legal sa faca acest lucru ? Sa opreasca caldura asa dintr-o data? Nici macar n-a discutat cu mine sau nu m-a anuntat despre acest lucru.

Ce pot sa fac in acest caz?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2010
meka, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:50, 19 Ianuarie 2010
Buna ziua,
In niciun caz administratorul , presedintele , etc nu au dreptul sa va intrerupa caldura, in cel mai rau caz cei de la termoficare, dar nici ei nu cred ca pot opri individual pe apartament.
Mergeti la administrator si discutati cu el/ea, eventual platiti si dumneavoastra , daca puteti o parte din restante, daca nu merge cu treaba buna, sa zic asa, treceti la amenintari cu datul in judecata si cereti daune pentru lipsirea fara drept de caldura, si pentru faptul ca nu au urmat pasii legali in rezolvarea problemei, respectiv, penalizari, etc, si apoi in caz de neplata chemarea in instanta , pentru recuperarea creantelor.
M-am intins cu vorba, imi cer scuze.Si functia asta de administrator e gresit inteleasa si s-a impamantenit faptul ca , daca in multe cazuri administratorul este si locatar al imobilului , lumea il vede sau el se prezinta drept cel mai mare in "grad", pe cand el are simplul rol de a adiministra imobilul, cu tot ce tine de aceasta.
O zi buna sa aveti
Dar cum a facut de v-a oprit caldura? Numai Dv.?
elga50 a scris:

Dar cum a facut de v-a oprit caldura? Numai Dv.?

Asta nu stiu, si eu ma intreb. Cert e ca ceilalti locatari au caldura. Probabil are vreo legatura cu faptul ca sta sub mine, deci poate are acces la niste robineti prin care poate opri coloana de apa de dupa ea. Nu stiu deasupra mea mai locuiesc persoane, deci poate asa si-a permis. Pare sf insa alta explicatie nu gasesc.
Pai dv doar presupuneti ca vi s-a opriot caldura. Nu stiti si va intrebati!!!
Poate la dv in zona o fi cald afara si va simtiti bine. La noi este -13 grade afara si nu as sta nici o ora fara caldura. As intreba imediat la asociatie, as intreba vecinii daca ei au caldura.
Poate este o defectiune, poate nu au nici ceilalti caldura.
Iar daca vi s-a oprit totusi caldura numai dv (dar eu nu vad cum sa se opreasca numai la un apartament), pentru ca aveti restante, mergeti la asociatie, platiti-va restantele sau o parte din ele si solicitati sa va deschida caldura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistarea furnizarii apei potabile nicoleta15 nicoleta15 buna ziua! de ieri mi s-a intrerupt apa potabila la baie de catre asociatia de proprietari deoarece vecina de sub apartamentul eu s-a plans ca ii curge apa de ... (vezi toată discuția)
Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa calda oprite cetateanul cetateanul Buna ziua stimati avocati! Avem o mare problema in bloc: mai multi vecini, culminand cu o familie in special, nu isi platesc intretinerea, si din cauza ... (vezi toată discuția)
Drepturile administratorului de bloc danoozza danoozza Buna ziua, Locuiesc cu chirie intr-un complex rezidential si am cateva nelamuriri. La avizier s-a afisat un anunt in care scrie ca se vor opri utilitatile ... (vezi toată discuția)