avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua, sunt o persoana juridica si ma intereseaza ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua, sunt o persoana juridica si ma intereseaza care este ...

Buna ziua, sunt o persoana juridica si ma intereseaza care este procedura de recuperare a rambursurilor de la firma de curierat. suma totala de recuperat este de aproximativ 220..000 mii lei reprezentand produse vandute catre clienti livrate de firma de curierat, aceasta nu a mai virat in contul societatii rambursurile echivalente produselor.
In prezent principalul furnizor al meu de la care am achizitonat produsele livrate de catre firma de curierat, imi solicita plata acestora desii cunoaste situatia si pune presiune in a recupera creanta si imi solicita sa fac un imprumut bancar pentru a stinge creanta.
Societatea nu dispune de un capital de a achita datoria catre furnizor deoare rambursurile sunt formate din pret achizitie+adaos+costuri de livrare, din care costurile de livrare au fost dejea achitate firmei de curierat la momentul prestarii serviciului.
Tin sa precizez ca am trimis notificare de punere in asteptare prin posta recomandata cu confirmare de primire, insa nu am primit nici un raspuns din partea firmei de curierat, pe care am contactat-o atat telefonic cat si prin e-mail.
Va rog sa ma sfatuit in a solutiona aceasta problema si daca exista un avocat sau o persoana in masura sa ma ajute in aceasta speta il rog sa ma contacteze pe email sau telefonic, multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:18, 14 Septembrie 2022
Ar trebuie sa regasiti macar partial raspunsul la intrebarea dvs in contractul semnat intre parti. Contactati un avocat si mergeti cu toate inscrisurle spre a utea sa aveti o imagine de ansamblu inclusiv asupra cailor de urmat.
La contractul de prestări servicii este un act adițional în care se menționează că, firma de curierat va vira în contul societății rambursurile încasate de la destinatari(clienți), în maxim 7 zile de la livrarea produselor și totodată încasarea rambursului.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Ar trebuie sa regasiti macar partial raspunsul la intrebarea dvs in contractul semnat intre parti. Contactati un avocat si mergeti cu toate inscrisurle spre a utea sa aveti o imagine de ansamblu inclusiv asupra cailor de urmat.

Am aceasi problema si f probabil cu aceasi firma de curierat, doar suma de recuperat e mai mica => daca stiti vreun avocat sau executor din Bucuresti/Ilfov care a recuperat rambursuri, va rog sa ma contacteze in privat. Multumesc
Buna ziua,

Inainte de a actiona in instanta, aveti posibilitatea de a trimite o notificare, prin care solicitati sumele datorate, conform contractului de prestari servicii perfectat.

In cazul in care, intr-un anume termen, societatile prestatoare nu va remit sumele de bani cuvenite, va puteti adresa in fata instantei de judecata, solicitand daune-interese pentru prejudiciul cauzat, cat si cheltuielile de judecata, reprezentate de onorariul de avocat si taxa judiciara de timbru.


Aspectele legale sus enuntate sa fie mentionate in notificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani (ramburs) de la firma de curierat QED QED In calitate de persoana juridica (PFA), am contract cu o firma de curierat prin care expediez colete cu ramburs. In luna decembrie au fost cateva expeditii ... (vezi toată discuția)
Solutie pentru a incasa in cont a facturii emise de alta societate ririana ririana Buna ziua, Caut solutie pentru urmatoarea situatie: Societatea A detine magazin online si vinde atat produsele ei cat si pe cele ale altei societati B (pe ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit angajati cu carte de munca onyxonyx onyxonyx buna ziua Suntem o firma de electronice cu livrare la domiciliul clientului. Avem mai multi curieri care livreaza produsele si incaseaza contravaloare lor in ... (vezi toată discuția)