avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, Daca fac un contract de comodat între ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, Daca fac un contract de comodat între mine și firma, ...

Bună ziua,

Daca fac un contract de comodat între mine și firma, pentru folosința unui autovehicul, este obligatoriu sa scot și certificat fiscal?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 09:02, 5 Septembrie 2022
Buna ziua,

Daca facei un contract de comodat intre dvs. si firma, in sensul ca acordati folosinta autoturismului societatii, gratuit, este suficient sa semnati un contract de comodat.De preferat in forma autentica.
Am inteles, iar la cheltuieli, pot achita pe viitor RCA din firma, ori reparatiile?
Doar reparatiile merg inregistrate pe firma, cheltuieli cu piese de schimb, ulei, combustibil, spalata auto etc. Intocmirea foilor d eparcurs demonstreaza ca masina e folosita 100% in scopul activitatii firmei, in caz contrar, cheltuiala si tva (daca va i cazul) se deduc 50% si scapati de intocmirea foilor de parcurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa ContSters166949 ContSters166949 De curand am deschis un PFA cu activitatea principala Administrarea Imobilelor pe baza de contract sau comision. Am facut contrect de comodat pentru apartament ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat lividanu23 lividanu23 Sunt PFA si doresc sa inchei un contract de comodat cu o persoana fizica, in vederea utilizarii unui autovehicul. Este necesara autentificarea contractului la ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat angelica36 angelica36 buna ziua daca se poate face un contract de comodat intre firma si persoana fizica care imi da spre folosinta masina? si daca da se poate deconta ... (vezi toată discuția)