avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Titlu: Utilizator la rubrica C3 in talon, RCA posibil ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Titlu: Utilizator la rubrica C3 in talon, RCA posibil doar pe proprietar

Titlu:
Utilizator mentionat la rubrica C3 (C3=C1) in certificat de inmatriculare autoturism, altul decat proprietarul, nu se poate emite polita RCA pe numele acestuia, doar pe proprietar.

Buna seara.
As fi recunoscator daca ar putea cineva sa imi explice de ce se raspunde cu nu de catre fiecare societate de asigurare in speta exemplificata in titlu.

Am aceasta nelamurire deoarece:

Legea nr. 132/2017
ART 1
4. asigurat - proprietarul sau utilizatorul unui vehicul sau unui tramvai a cărui răspundere civilă delictuală este preluată contractual de un asigurător RCA în baza contractului RCA valabil pentru prejudiciile produse terţelor persoane din accidente de vehicule/tramvaie;
ART 2
28. utilizator - persoană fizică sau juridică, căreia proprietarul vehiculului îi acordă dreptul de folosinţă asupra acestuia, pe o anumită perioadă, în baza unui contract de închiriere, contract de leasing sau alt act întocmit în condiţiile legii.

iar in talon:
(C.3) persoana fizică sau juridică care poate folosi vehiculul în virtutea unui drept legal, altul decât cel de proprietate

Mie imi pare destul de clar: cel de la rubrica C3 trecut in talon foloseste vehiculul in virtutea unui drept legal (contract de comodat pe perioada nedeterminata, in cazul de fata, oricum nu conta ce si cum atat timp cat e trecut de politie in talon. Asta corespunde definitiei utilizatorului din lege (Art 2 - 28) iar Art 1 - 4 spune clar ca asiguratul poate fi proprietarul SAU utilizatorul vehicolului (nu doar proprietarul)

Ce imi scapa? Va rog ajutati-ma?
Cel mai recent răspuns: condrasto , utilizator 20:05, 18 Octombrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrea să fac rca pe numele unuia din utilizatori. În cazul unui eveniment, poate respinge asigurătorul despăgubirea din această cauză? Stefan Alexandroae Stefan Alexandroae Buna ziua , voi achiziționa un autoturism nou , pe numele meu. Eu nu am mai avut autoturisme deținute în proprietate , fostul autoturism a fost înscris pe ... (vezi toată discuția)
Rca sofer, nu proprietar silvia99 silvia99 buna ziua! ce risca un sofer, proprietar de masina, daca incheie polita rca pe numele tatalui sau si nu pe al lui? ce amenda/pnalizare risca daca este prins ... (vezi toată discuția)
Discriminarea rca, dar si preturi exagerate ! andrej andrej Nu vi se pare discriminator faptul ca persoanele sub 30 de ani platesc MULT mai mult pentru o asigurare ? In baza a ce au ajuns ei la concluzia ca persoana X ... (vezi toată discuția)