avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz ducere minor in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz ducere minor in strainatate

Am o hotarare irevocabila la recursul de la curtea de apel bucuresti, privind inapoierea minorului la resedinta de baza din Italia.De fapt am plecat cu copilul din Italia de la centrul de protectie sociala unde eram internata,in urma violentelor tatalui. Statul a decis ca minorul sa fie dus la resedinta de baza, adica la tatal lui Unde? In centrul de protectie unde eram internati de statul italian. Ce sa mai fac,sunt disperata? Ce se intampla daca nu duc minorul in Italia conform hotararii judecatoresti?
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 20:32, 20 Ianuarie 2010
Problematica minorilor romani deplasati (licit sau ilicit) de catre un parinte pe teritoriul altui stat, fac obiectul promovarii unor masuri cuprinse in conventii si instrumente normative internationale care sunt asumate si de catre statul roman si care are la randul sau norme interne corelate cu acestea.
Aceste masuri au menirea de a asigura exercitarea normala dintre copii si parintii sai ( cu referire la incredintare sau relatii personale) si au la baza respectarea interesului superior al copilului.
In consecinta, in situatia dumneavoastra instanta a pronuntat o hotarare in vederea inapoierii minorului in statul de unde a fost luat. Aspectele tehnice privind locatia exacta unde va fi inapoiat in Italia sunt de competenta autoritatilor din italia dar daca instanta nu a specificat exact in hotarare se presupune ca trebuie inapoiat la resedinta obisnuita.. In principiu daca sustineti ca erati internata temporar in centrul de protectie sociala din Italia, si inca nu aveti stabilit prin hotarare judecatoreasca incredintarea atunci se presupune ca urmeaza sa solicitati acest lucru in viitor.Este foarte important sa solicitati acest drept privind încredinţarea, să rezulte, printre altele, dintr-o atribuire de plin drept respectiv din legea statului reşedinţei obişnuite.
In cazul in care copilul nu este inapoiat de bunavoie, Ministerul Justitiei din Romania ( ca autoritate competenta ce coopereaza cu autoritatile centrale din alte state) va intreprinde toate demersurile necesare punerii in executare a hotararii judecatoresti( va solicita executarea silita).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramanerea in tara cu minor cetatean italian alexuta32 alexuta32 as vrea sa aflu daca stie cineva,daca am sanse sa raman in tara cu copilu minor de 2ani,sa nu ma mai intorc in italia cu el unde e nascut si recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu italia gabryelagl gabryelagl Buna ziua.am o problema f grava,de 2 ani locuesc cu sotul in It,cu fetita noastra de 3ani si baiatul de 15 ani din prima casatorie.problema grava este ca a ... (vezi toată discuția)
Ajutor nerespectare hotarare judec. hasan hasan buna ziua. In urma unui divort copilul in varsta de 3 ani a fost incredintat mamei prin sentinta irevocabila.Tatal cetatean turc are program de vizita cu luare ... (vezi toată discuția)