avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am o persoana f apropiată care de vreo 4-5 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am o persoana f apropiată care de vreo 4-5 luni are ...

Buna ziua,
Am o persoana f apropiată care de vreo 4-5 luni are simptomele unei tulburări mintale și sunt destul de grave. Persoana in cauza nu este violenta, însă este rupta de realitate și trăiește in lumea ei. Tot ce am văzut se aseamănă f mult cu multe din simptomele schizofreniei. Familia și apropiații dorim sa ajutam aceasta persoana, dar nu este cooperantă, defapt in mintea ei, familia, prietenii, colegii, suntem toți împotriva ei. In prezent, deși are un loc de munca, se izoleaza de toți cei care i-au fost prieteni și apropiați cândva. Povestea este lunga, însă eu doresc sa știu cum putem sa avem expertiza unui medic psihiatru, nu dorim internare pt moment. Am citit tot ce se poate și aici, și in google. Am văzut condițiile internării nevoluntare, însă nu dorim acest lucru.
Vrem sa știm prin ce mijloace poate fi obligată sa meargă la un psihiatru pt a avea un diagnostic și un tratament. Starea psihică se degradează pe zi ce trece și se afunda tot mai mult in aceasta lumea ireala in care trăiește. Ne e frica pe de alta parte sa nu se înrăutățească atât de mult si sa facă lucruri ireversibile.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ArielNow , utilizator 10:43, 26 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doctorul psihiatru nu are competența de a face expertiza psihiatrică.
Cel mult poate consulta bolnavul, pune un diagnostic, și îi prescrie un tratament.

Doar comisia de la IML poate expertiza boala și discernământulul pacientului.

Trebuie urgent consultat de un psihiatru, și să înceapă un tratament psihotrop, că medicamente sunt pentru a controla boala. Mai ales că în ultimii ani au apărut medicamente de ultimă generație foarte eficiente, și controlează boala făcând omul ca normal.

Dacă refuză internarea benevolă, nu aveți alternațive, și va trebui să apelați la internarea nevoluntară, că e doar spre binele lui. Nu-i faceți un rău.

Tratamentul poate stopa boala în loc să nu mai evolueze, și chiar poate fi tratată și ameliorată.
Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2022
Dapix, utilizator

Mulțumesc pt răspuns, nu înțelesesem intr-adevăr cum e cu expertiza psihiatrică.

Din răspunsul dvs. trag concluzia ca persoana ar trebui sa meargă de bunăvoie la psihiatru, din păcate acest lucru pare imposibil, cu asta ne luptam și nu reușim. Am fi dorit sa știm dacă este o metoda pt a o obliga, după cum am zis, nu dorim sa se ajungă la internare deoarce nu e o persoana agresiva, cel puțin încă, dorim un diagnostic și tratament, credem ca încă nu e târziu. Dar nu reușim nicicum sa o ducem, nu vrea deoarece considera ca are dreptate și lumea in care trăiește e defapt realitatea.
Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu veti reusi decat prin internare nevoluntara, daca ar fi sa reusiti
Nu va ajuta nici daca o convingeti sa mearga, daca nu isi va lua tratamentul.


gi-jane2 a scris:

Nu veti reusi decat prin internare nevoluntara, daca ar fi sa reusiti
Nu va ajuta nici daca o convingeti sa mearga, daca nu isi va lua tratamentul.




Mulțumesc pt răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriți-mă și pe mine în privința unor texte de lege ContSters396991 ContSters396991 ”Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate [b]incercarile de internare voluntara[/b] au fost epuizate.” Internarea realizată prin ... (vezi toată discuția)
Evaluare psihica/psihiatrica vivi23ro vivi23ro buna ziua as vrea sa stiu daca se poate cere o evaluare psihiatrica/psihologica de catre o alta persoana alta decit membru de familie, sau ce se poate face ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara-legea sanatatii mintale LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Avem o persoana in familie care de aproximativ 3-4 luni da semne de depresie psihica. Mentionez ca a fost internata o data la spitalul Obregia sub ... (vezi toată discuția)