avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotararea guvernamentala nr 161/2006
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotararea guvernamentala nr 161/2006

buna ziua,
Ce parere aveti de modificarea HG161/2006- CU PRIVIRE LA REGISTRU DE EVIDENTA A SALARIATILOR?
eu nu am prea inteles, cei drept sunt la inceput in acest domeniu. Acum nu mai ai la dispozitie 20 de zile sa inregistrezi un contract?
si la decizii sa le transmiti in ziua incetarii?
daca ma poate ajuta cinema, ca vin de la camera de munca timis, si nu prea m au lamurit, mi au zis sa revin saptamana viitore si atunci o sa afiseze ei hotararea,
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 22 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Conform legislatiei, in vigoare, inregistrarea contractului de munca la ITM se face cu o zi ianintea inceperii activitatii de catre persoana angajata. sacntiunea este amenda de la 1500 lei la 20.000 de lei.
Cu stima !
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
Marius Zaharia, Avocat
dar atunci revisalul ( trecerea in registru cand se transmite? pt ca pt intocmirea ei este nevoie si de nr itm de la contract)
Si regferitor la decizia de incetare?
sau act aditional?
ele cum se transmit?
Din modificari reiese ca salariatul nu poate incepe activitatea daca nu are CIM inregistrat la ITM, completarea si transmiterea registrul electronic de evidenta al salariatilor.
Daca data inceperii activitati se poate inscrie in ziua cand duci CIM-ul la ITM (si treci data din ziua urmatoare), nu exista garantia ca in aceiasi zi se poate completa revisalul deoarece la ITM nu iti da numarul pe loc urmand sa-l primesti in cateva zile.
Astfel, salariatul poate (teoretic) incepe activitatea a doua zi, deaoarece se merge cu o zi inainte cu CIM spre inregistrare la ITM, dar nu primeste pe loc numarul de inregistrare pentru a completa revisalul, deci, (practic) nu poate incepe activitatea cel putin pana in preziua cand primesc inregistrarea de la ITM, data pe care nimeni nu o anticipeaza.
Nu se poate astepta nici sa fie inregistrat CIM-ul la ITM pentru ca nu se stie cat il tine acolo si nu sti ce data de inceput al activitatii sa treci in CIM.
Si atunci cum sa fie respectata legea? #-o
Cu incetarea este mai usor.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2010
ContSters42179, utilizator
chiar ca nu inteleg nimic
Cf noilor reglementari si asa cum este proiectata aplicatia revisal cred ca exista si urmatoarea posibilitate:
- HG 37/2010 se refera doar la revisal.
- aplicatia include in fereasta in care se face inscrierea functiei, a duratei CIM, etc, si o casuta in care scrie "Numar contract" si o alta cu "Data inceperii". Pe acelasi rand se afla "Numar ITM" si "Data ITM"
- deci, se poate trimite inregistrarea CIM-ului nou cu o zi lucratoare inainte de inceperea activitatii daca la "Numar contract" se trece un numar intern dat de firma, urmand ca dupa inregistrarea CIM la ITM si primirea numarului de ITM sa revii in revisal si sa faci modificare introducand si nr de ITM.
Eventual, la explicatiile modificarii poti trece "Completare numar CIM de la ITM"

Eu asa m-am gandit sa procedez.
Asa ma incadrez si in termenul legal si mai am ceva timp sa inscriu la ITM ptr ca termenul de 20 zile inscriere CIM la ITM nu s-a modificat.

Dar as avea o intrebare:
Ce se intampla daca salariatul se razgandeste peste noapte si nu mia vrea sa fie angajat la firma?
Eu l-am introdus in revisal ca fiind nou angajat, cu 1 zi inainte de a incepe activitatea. Dar in ziua cu pricina stimabilu nu mai apare. Ca nu mai vrea.
Cum procedez? :-/
Ca sa-i desfac CIM ptr absente nemotivate trebuie sa fac comisie disciplinara.
Deci, alta tevatura.
Sa zic ca nu a corespuns in perioada de proba.........pai nici nu a venit sa vad daca corespunde. :hm:

Astept pareri

Alte discuții în legătură

Hg 37/2010 bvr bvr Buna ziua! Cum interpertati hg 35/2010 privind inregistrarea contractelor individuale de munca in registrul de evidenta al salariatilor cu cel putn o zi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Revisal 2010 zanu zanu Ave tuturor, Va retin atentia asupra urmatoarei probleme dorind, bineinteles un sfat. HG 37/2010 modifica HG 161/2006: “Art. 4 (1) Angajatorii au ... (vezi toată discuția)