avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Suntem 3 frati, cu nume diferite desi avem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Suntem 3 frati, cu nume diferite desi avem aceeasi ...

Buna ziua!

Suntem 3 frati, cu nume diferite desi avem aceeasi parinti naturali, decedati. Unul dintre noi are numele corect, ROTARU, ceilalti doi BUCUR- ROTARU - din greseala starii civile, fiindu-ne atasate numele Bucur după o poreclă. La dezbaterea mostenirii ne-am confruntat cu fratele nostru cu nume corect, acesta deținând actele originale ale parintilor decedati. Pentru succesiune, trebuie sa ne schimbam actele de nastere, dar fratele nostru nu vrea sa ne dea originalele. Ce putem face in această situație? Va multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:29, 15 Ianuarie 2023
Dezbateti moștenirea în instanță.
Putem cere un duplicat al actului de deces de la starea civila, daca numele nostru este gresit, dar suntem trecuti in anexa 24? N-ar ajuta foarte mult!
Multumesc!
Da, de principiu, puteri obține un duplicat. Asta dacă functionarul respectiv nu va refuza pe motiv de nume și de calitate fata de defunct.
Totuși, dacă a fost o eroare a celor de la stare civilă, în toți acești ani, de ce ați stat cu actele asa și nu le-ati corectat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt legatarul universal al unei persoane care nu a dezbătut succesiunea după moartea părinților săi. am dreptul de a face eu asta? Andrei9191 Andrei9191 Buna ziua..sunt unicul mostenitor,ne-ruda,al unei persoane.Aceasta din cunostintele mele nu si a dezbatut succesiune de pe urma parintilor dansului.fiind numit ... (vezi toată discuția)
Act de deces eliberat pe nume gresit marshanna marshanna Buna ziua, Am un bun prieten care m-a rugat sa expun rapid situatia lui, poate afla ce se poate face si cum. Asadar, omul are de mers sa faca o dezbatere ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)