avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă A actionat corect organul legii? ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

A actionat corect organul legii? ...

Buna ziua! In urma cu cateva zile doua cunostinte de-ale mele (eleve) au fost sanctionate de catre un organ m.a.i pentru ca au fumat in perimetrul scolii. Tin sa mentionez ca ambele persoane erau majore iar curtea scolii destinata pentru recreerea elevilor era delimitata cu un gard mobil fata de parcarea in care acestea se aflau (parcare destinata profesorilor). Pe langa amenda pe care acestea au primit o, meritata sau nu, politistul a considerat ca pachetul de tigari a instituit obiectul contraventiei si a considerat ca trebuie confiscat, mentionand ca va fi distrus :).
Acesta a dat si numarul de telefon contravenientelor (de sex feminin) asigurandu-se personal ca nu vor uita sa isi plateasca amenda prin intermediul whatsapp:).

Este intr adevar considerat pachetul de tigari obiect contraventional in savarsirea acestei fapte sau doar tigara? Este in situatia data nevoie de confiscarea acestei dovezi? A procedat corect organul legii?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 19:39, 7 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pachetul de țigări sau țigara in sine nu sunt obiecte care sa se poată confisca. Decât dacă sunt descoperite ca și contrabanda, dar asta este altceva. Este primul caz în care aud de sancțiune în spațiul public pentru fumat, parcarea fiind un spațiu public. Probabil ca polițistul ieșise la agățat. Intr-adevar, alcoolul este interzis în spațiul public, dar țigara nu vad de ce, neexistând o lege care sa prevadă interzicerea fumatului in spațiul public, aer liber, deci nu în curtea scolii, dar acolo autoritatea e a scolii pentru interzicere, nu a politistului. Eu acuma dacă trec cu tigara aprinsa pe trotuar pe lângă o școală, ce sa fac? Sa sting țigara? În caz concret, exista vreun proces verbal de sancționare contravențională? Dacă da, care e baza legala a amenzii? Sa o conteste. Dacă nu exista un astfel de proces verbal înseamnă că polițistul era la agățat de fete și si-a bătut joc. Amenda NU se plătește pe whatsapp, iar numărul de telefon nu se cere în caz de sancționare contravențională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzat de politia rutiera vlad29 vlad29 buna ziua.am o nedumerire,intro seara am fost oprit de politia rutiera,fara a mi se prezenta motivul ptr care m-a oprit.agentul mi-a cerut documentele dupa ... (vezi toată discuția)
Problema spatiu comun ana_ioana ana_ioana Buna ziua! Ma numesc Ana si am o problema cu unul dintre vecinii mei. Respectivul fumeaza in scara blocului si tot fumul de tigara intra in garsoniera mea. Eu ... (vezi toată discuția)
Transport tutun alexandru-alex alexandru-alex Buna seara, as avea si eu o intrebare, si in acelasi timp o nelamurire... Daca eu transport cu masina personala frunze de tutun fara a avea asupra mea vre-un ... (vezi toată discuția)