avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua dacă am un bebeluș de 3 luni și mergem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua dacă am un bebeluș de 3 luni și mergem la un notar ...

Bună ziua dacă am un bebeluș de 3 luni și mergem la un notar să-l lăsăm an grija bunicilor câteva luni se poate ?
trebuie anuntati cei de la dgaspc daca ambii parinti plecati si il lasati la bunici.
Art. 104. -
(1) Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuieşte copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligaţia de a notifica această intenţie serviciului public de asistenţă socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara.

(2) Notificarea va conţine, în mod obligatoriu, desemnarea persoanei care se ocupă de întreţinerea copilului pe perioada absenţei părinţilor sau tutorelui, după caz.

(3) Confirmarea persoanei în întreţinerea căreia va rămâne copilul se efectuează de către instanţa de tutelă, în conformitate cu prevederile prezentei legi.

(4) Dispoziţiile prezentului articol sunt aplicabile şi tutorelui, precum şi în cazul în care ambii părinţi urmează să plece la muncă într-un alt stat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iunie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare parinti in strainatate, situatie minor andreizabela andreizabela Daca eu plec la sotul meu in Algeria pe o perioada de 2 ani, iar copilul il las cu parintii mei, este ohligatoriu să notific această intenție serviciului ... (vezi toată discuția)
Prima carte de identitate in lipsa parintilor vlad2006 vlad2006 PARINTII PLECATI IN STRAINATATE AI UNUI MINOR CARE A IMPLINIT VARSTA DE 14 ANI SI SE AFLA IN ROMANIA POT IMPUTERNICII PRIN PROCURA DATA LA NOTAR O TERTA ... (vezi toată discuția)
Tutela minor System03 System03 Buna seara! Imi poate fi acordata tutela in cazul in care ambii parinti ai minorului (si ai mei, minorul este fratele meu) sunt plecati in strainatate, la ... (vezi toată discuția)