avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Schimbare functie angajat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Schimbare functie angajat

Buna ziua,
Daca se schimba functia unui angajat, de ex nu va mai fi sudor, ci sofer, ce tip de instruire ar tb facuta?
Se va face o instruire suplimentara, consemnata in fisa la rubrica specifica, cu tematica generala, apoi instruirea periodica pentru luna respectiva, daca instruirea periodica se face lunar?
Si se va emite o noua fisa de aptitudini?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: NFSV , utilizator 09:45, 10 Iulie 2023
Pentru noua functie/ nou loc de munca, examinarea medicala este obligatorie pentru a se emite fisa de aptitudine, in baza riscurilor profesionale existente.
La instruirea periodica se prelucreaza materialele mentionate in planul anual aprobat de angajator pentru functia/ meseria noua.
Fisa postului va fi alta. Instructiunile proprii ssm vor fi altele.
Se deschide o noua fisa de instruire. Datele instruirii introductiv generale se reproduc din vechea fisa de instruire. Se face o noua instruire la locul de munca unde a fost schimbat lucratorul si dupa ce se confirma insusirea cunostintelor se admite lucratorul la noul loc de munca. La schimbarea locului de munca nu se face instruire suplimentara sau instruire periodica.
Art 90 din NM aplicare Legea 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(2) Instruirea la locul de munca se face tuturor lucratorilor prevazuti la art. 83, inclusiv la schimbarea locului de munca in cadrul intreprinderii si/sau al unitatii.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2023
inspectorSSM, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un contract de punere la dispozitie pentru o persoana ... Rdee Rdee Exista un contract de punere la dispozitie pentru o persoana care o sa aibe act aditional de telemunca. Partea introductiva pentru instruirea SSM/ PSI, la ... (vezi toată discuția)
Fisa de instructaj sanatate si securitate in munca gabrieladina gabrieladina Daca functia unui angajat se schimba, functia veche fiind una de executie iar cea noua fiind de personal TESA, i se va intocmi o fisa noua de instructaj? (vezi toată discuția)
Completare instructaj introductiv general Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua, In situatia in care un muncitor semneaza un CIM de ex cu data de 24.09 si instruirea introductiv generala o face efectiv azi este corect dpdv ... (vezi toată discuția)