avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Este obligatoriu sa iti schimbi adresa in buletin cu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Este obligatoriu sa iti schimbi adresa in buletin cu adresa pe ...

Este obligatoriu sa iti schimbi adresa in buletin cu adresa locuintei pe care ai inchiriat-o sau poti ramane cu o adresa pe care ai avut-o inainte . La ce foloseste cartea de identitate atunci?
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
dubick, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 09:27, 18 Iulie 2023
Puteți să rămâneți cu adresa din buletin.
Deci este posibil sa poti inchiria mai mult decat un apartament pt folosinta si ramai cu adresa din buletin la care nu mai locuiesti.
Este obligatoriu să-ți pui cel puțin viza de flotant pe buletin, la adresa unde locuiești mai mult de 15 zile.
Este un paragraf de lege care spune asta? Chiriasul locuieste de 3 ani in apartament si nu si-a pus viza de flotant inca ptca are viza in alt spatiu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 162/2023, stabilește acum, la articolul 39, că “persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”.

Cei ce nu respectă regula amintită riscă să primească, de la persoane împuternicite din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor sau de la polițiști, amenzi cuprinse între 40 și 80 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resedinta in localitatea unde lucrez? netsky netsky Buna seara.Daca locuiesc în interes de serviciu Intr o localitate e necesar sa mi fac reședința în această localitate?Va mulțumesc! (vezi toată discuția)
Ce acte de identitate/vize trebuie sa am în timpul de 3 luni ... Dorin Varvaroi Dorin Varvaroi Ce acte de identitate/vize trebuie sa am în timpul de 3 luni când locuiesc la altă proprietate din alt oraș ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie ... Georgiana1205 Georgiana1205 Buna ziua! Este obligatorie viza de flotant daca stai in chirie mai mult de 1 an? Sau in general este obligatoriu sa ai viza daca stai in chirie. (vezi toată discuția)