avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună ziua! M.am înscris astăzi la facultatea ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună ziua! M.am înscris astăzi la facultatea Centrul Internațional ...

Bună ziua! M.am înscris astăzi la facultatea Centrul Internațional pentru învățământ Superior "Tehnoeconomia Europeana", dar tot astăzi am verificat și lista facultăților acreditate, iar aceasta nu face parte din ele. Pe site-ul lor scrie ca este acreditata. Ce pot face în acest caz, pot parcurge 2 ani, iar după sa ma transfer la o facultate acreditata,cu același profil?
Cel mai recent răspuns: ioneliadumitrascu , utilizator 15:37, 13 Octombrie 2023
ionel, 04 octombrie 2023 - v ati inscris la o sociatate comerciala fara acreditare in invatamant.........mergeti la ministerul educatiei si intrebati sau incercati sa va transferati...nu va accepta nimeni .
aveti mai jos raspunsul ministerului educatiei NU MAI PIERDETI VREMEA SI BANII !!1 DIPLOMA NU ESTE RECUNOSCUTA NICAIERI!

Bună ziua.

Învăţământul superior se poate organiza doar în instituţii de învăţământ superior care au obţinut autorizarea de funcţionare provizorie sau acreditarea, potrivit legii. Actele de finalizare a studiilor emise în România sunt recunoscute de către stat numai în cazul în care sunt eliberate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, de către instituţii de învăţământ superior acreditate.
În vederea recunoaşterii studiilor, trebuie ca specializarea care a fost urmată, la o anumită formă de învăţământ, să fie acreditată sau autorizată să funcţioneze provizoriu conform legislaţiei în vigoare la momentul înscrierii în anul I de facultate.
Astfel, fiecare absolvent trebuie tratat individual raportat la conţinutul hotărârii de guvern în vigoare la momentul începerii anului I de studii.
În urma verificărilor, vă putem preciza că instituţia denumită "Universitatea Internaţională Deschisă Tehnoeconomia Europeană – Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno – Americană" nu figurează în nicio Hotărâre de Guvern din anul 1995 şi până acum.
De asemenea, trebuie luat în considerare şi faptul că actele de studii din sistemul naţional de învăţământ superior sunt documente oficiale de stat, cu regim special, care confirmă studii de învăţământ superior efectuate şi titluri şi/sau calificări dobândite.
Având în vedere cele de mai sus, nu pot decât să vă repet informaţiile transmise telefonic, respectiv:
1. Nu putem viza documentele eliberate de această instituţie ca fiind acte de studii emise în conformitate cu legislaţia în vigoare de către o instituţie de învăţământ superior din România;
2. Dacă doriţi să verificaţi informaţiile transmise de noi, puteţi să vă adresaţi în scris Direcţiei Generale Învăţământ Universitar din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale pentru a vă comunica şi dânşii, în scris, dacă instituţia "Universitatea Internaţională Deschisă Tehnoeconomia Europeană – Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno – Americană" este o instituţie de învăţământ superior acreditată.


Cu deosebită consideraţie,
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2023
ioneliadumitrascu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 42/2015 mony_mt75 mony_mt75 MA numesc Monica si in anul 1998 a absolvit Faculatatea CONTABILITATE, RELATII FINANCIAR BANCARE SI VALUTARE INTERNE SI INTERNATIONALE UNIVERSITATEA ... (vezi toată discuția)
Facultati neacreditate rroca rroca In septembrie 2008 am sustinut examenul de licenta la Universitatea Internationala Deschisa"Tehnoeconomia Europeana". Ulterior am aflat ca aceasta institutie ... (vezi toată discuția)
Validare studii 'spiru haret' daniada daniada Buna ziua. Am terminat cursurile Facultatii de Limba si Literatura Romana - Univ. Spiru Haret, in 2008, la ID, cu anul de inscriere la Universitate - 2004, ... (vezi toată discuția)