avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara În situaţia în care un tată divorţat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara În situaţia în care un tată divorţat în urmă ...

Bună seara
În situaţia în care un tată divorţat în urmă cu mulţi ani, cere prin instanţă obligarea mamei să trimită copilul comun, conceput în timpul căsătoriei, la test ADN, întrucât vrea să se convingă dacă el e tatăl, există temei legal?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:17, 19 Septembrie 2023
Da poate introduce actiune in tagada paternitatii in temeiul art 429 Cciv. Testul va fi facut cu toti 3- mama , tata si copil.
Mulţumesc, d-na avocat. Copilul e născut în 2006, în timpul căsătoriei. şi până acum, tati nu şi-a pus problema că n-ar fi el tatăl biologic al copilului; acum, a introdus o acţiune de suplinire consimţământ al mamei,pentru a duce minorul la test. Mai ai am o întrebare: minorul mai mare de 16 ani nu are dreptul să-şi exprime părerea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are dreptul de a fi ascultat in toate demersurile care il privesc insa nu se va putea opune acestui test fiind vorba despre a i stabili cu adevarat filiatia corecta.

Doar de a pretinde daune ulterior, daca demersul se dovedeste a fi abuziv si ii provoaca traume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)