avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imi puteti da un sfat va rog?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imi puteti da un sfat va rog?

prietenul meu detine o minibodega de 16 ani pe un teren al statului.Acum 16 ani terenul i-a fost dat in concesiune dar aceasta a expirat de mai multi ani.Ce demersuri ar putea sa faca pt a intra in proprietatea terenului?sunt sanse?precizez ca terenul era intr-o stare critica de fapt o groapa de gunoi .in toti acesti ani el a transfotrmat acest loc cat si imprejurimile lui intr-un loc foarte curat si ingrijit.va rog mult sa imi raspundetidaca se poate sa obtina proprietatea terenului si daca faptul ca se afla acolo de 16 ani il poate ajuta in vreun fel.astept raspuns de la specialisti.mersi mult
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2006
OTI26, utilizator
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 20:07, 9 Octombrie 2006
depinde daca terenul este in proprietate publica sau privata statului. Daca-i proprietate publica atunci nu are nici o sansa.
Eu banuies c ca e vb. de celalalt tip de proprietate. In acest caz .. pentru a intra in proprietatea terenului .. atunci sunt 2 cai principale :
1. act juridic de transmitere a proprietatii (contr. vanzare, schimb etc)
2. uzucapiune ( trebuie sa aiba o posesie utila si neviciata asupra terenului .. comportandu-se ca un adevarat proprietar timp de 30 de ani). Perioada cat a avut contract de concesiune nu intra in calcul.

Verifica daca in contr. de concesiune nu e inclusa vreo clauza care sa prevada ca la sf. termenului de concesiune ... contractul sa se prelungeasca automat prin continuarea posesiei de catre concesionar ... daca concedentul (primaria) nu isi exprima in scris vointa de a nu mai continua contr.
MERSI PT RASPUNS GAVRIL
Ca regula, contractele de concesiune au ca obiect un bun ce apartine domeniului public al statului, care e inalienabil, adica nu poate fi instrainat prin contracte de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog urgent un sfat OTI26 OTI26 prietenul meu detine o bodega de 16 ani pe un teren al statului.acum 16 ani terenul i-a fost dat in concesiune dar aceasta a expirat de mai multi ani.ce ... (vezi toată discuția)
Cesiunea unui contract de concesionare fagarasansimona fagarasansimona Sunt titulara unui contract de concesiune teren incheiat cu o primarie de comuna. Pot ceda obiectul contractului de concesiune , fiicei mele ?Daca da , cum ... (vezi toată discuția)
Transfer concesiune teren tarkanyi tarkanyi In anul 1994 se construieste o cladire pentru prelucrare lapte. Primaria concesioneaza societatii un teren in suprafata de cca. 1000 mp. pe 99 de ani, ... (vezi toată discuția)