avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... posibila adoptie, neclaritati informatii certificat de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

posibila adoptie, neclaritati informatii certificat de nastere

Buna ziua! Dupa multi ani de intrebari fara raspuns sau raspunsuri ambigue din partea parintilor, incerc sa aflu raspunsuri, pe cat pot posibil, daca am fost adoptata sau ce s-a intamplat.

Conform certificatului de nastere, m-am nascut in noiembrie 1989, in Bucuresti, Sectorul 3, iar certificatul de nastere a fost emis in aprilie 1990, tot de Sectorul 3.

Am facut o solicitare catre Starea Civila sector 3, pentru a-mi spune daca exista anumite mentiuni in registrul lor privind declararea tarzie, dar mi-au spus ca este confidential si trebuie sa ma indrept spre ANPDCA pentru orice informatii privind o eventuala adoptie, ca parintii care au adoptat nu ar vrea sa se poata afla asa, nu e treaba lor etc. Solicitarea mea a fost daca exista mentiuni (exemplu, un duplicat), nu neaparat de o eventuala adoptie.

Inteleg ca termenul de declarare a copilului nu este imediat si nu sunt obligati sa treaca mentiunile, insa, tinand cont de diverse aspecte (spre exemplu, parintii mei mi-au spus ca primul certificat s-a pierdut, desi ei sunt extrem de ordonati si atenti cu tot, mai ales acte; spitalul la care stiam eu ca m-am nascut este in alt sector (nu in 3, cnf certificat), nu exista poze cu mama insarcinata sau cu mine bebelus decat la 2 luni de la data inregistrarii certificatului, desi ai mei au avut mereu aparat foto, mama care mi-a spus mereu cate tratamente a facut ca sa ma aiba si multe altele), Starea Civila poate spune ce se afla in registrul lor, fara a apela la ANPDCA, tribunale sau chiar la tatal meu care este in viata?

In paralel, nestiind spitalul, le-am scris celor de la Malaxa, fiind cei care au preluat arhivele Caritas (ar fi singura optiune din 1989 valabila) si celor de la ASSMB in speranta ca voi primi un raspuns privind registrul de nasteri si date despre nastere si mama macar, astept raspuns... Presupun ca pot raspunde, fara sa fie nevoie de ANPDCA sau vreo instanta?!

Nu vreau sa-l incarc pe tata, chiar vreau sa-l protejez, mama nu mai traieste (oricum nu as fi aflat nimic), asadar incerc sa obtin raspunsuri pentru a le pune cap la cap, pe cat posibil.

Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2023
SaghinAlexandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: uncont3333 , utilizator 02:28, 10 Mai 2024
buna, suntem cam in aceiasi situatie, poti sa-mi trimiti un mesaj privat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere emis mai tarziu - incerc sa aflu daca am fost adoptata sau ce s-a intamplat SaghinAlexandra SaghinAlexandra Buna seara! Dupa multi ani de intrebari fara raspuns sau raspunsuri ambigue din partea parintilor, incerc sa aflu raspunsuri, pe cat pot posibil, daca am fost ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil, schimbarea numelui ccristian63 ccristian63 am fost la spital sa recunosc copilul nascut in spitalul sf.panteliomn,dar mama copilului nu avea certificatul de nastere(nu il gasea),drept pt care nu m-au ... (vezi toată discuția)
Cand m-am nascut ?! :( CamyF CamyF Buna ziua Situatia e urmatoarea : pe certificatul de nastere la DATA NASTERII apare xx.09.1974 Iar nasterea trecuta in registrul starii civile la data de ... (vezi toată discuția)