avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere individuala, pragul inregistrarii ptr. ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere individuala, pragul inregistrarii ptr. TVA.

Am infiintat de curand o intreprindere individuala, activitatea principala sunt servicii editoriale catre personane fizice din afara EU. Cand este necesara trecerea la TVA:
- la plafonul de 10.000 Euro
- la depasirea cifrei de afaceri de 300.000 RON.
Colaborarile nu sunt pe baza unui contract, clientii sunt persoane fizice.
Cheltuilelile necesare activitatii sunt facute in Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2023
verty, utilizator
Cel mai recent răspuns: verty , utilizator 09:44, 5 Octombrie 2023
Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 266 alin. (2) lit. a) C.fisc. , a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 88.500 euro, al cărui echivalent în lei se stabilește la cursul de schimb comunicat de Banca Națională a României la data aderării și se rotunjește la următoarea mie, respectiv 300.000 lei, poate aplica scutirea de taxă.
Nu am depasit acest prag. Sunt la inceput de drum.
Intrebarea mea este: daca in situatia in care prestez servicii ptr. clienti persoane fizice din fara Comunitatii Europene, neplatitori de TVA, colaborari sporadice (nu exista un contract) este nevoie sa fiu platitor de TVA.
Sunt organizat in forma unei Intreprinderi Individuale, toate cheltuielile sunt platite in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplătitor tva simulete simulete Bună ziua, Am deschis de o luna un magazin alimentar, nu sunt plătitor de TVA dar, vânzările sunt mai mari decât ma așteptam și vreau sa știu exact ... (vezi toată discuția)
Urmare a depasirii plafonului de tva intra la platitor de tva sau intra in sfera de scutiri pe tva? dialorega dialorega Buna seara, Un PFA al carui titular persoana fizica de profesie medic anestezist cu contract de prestari servicii incheiat cu spital si clinica privata ... (vezi toată discuția)
Plafon tva pentru pfa 2018 ionela11 ionela11 Buna ziua, Care este plafonul ca un pfa sa devina platitor de tva in 2018? Multumescc (vezi toată discuția)