avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara. Am și eu nevoie dacă poate cineva sa ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara. Am și eu nevoie dacă poate cineva sa îmi spună ...

Buna seara.
Am și eu nevoie dacă poate cineva sa îmi spună ce avocat sa îmi iau pt a merge in instanță pt a îmi declara insolventa ,deoarece am introdus insolventa la ANPC și de doi ani nimic iar eu nu mai pot plati banciile,și știu că pot merge in instanță să declar insolventa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la data depunerii cererii ati primit vreun raspuns din partea institutiei? Vi s-au mai cerut documente? Conform legii nu puteti solicita deschiderea procedurii insolventei instantei de judecată in lipsa unei decizii din partea comisiei de insolventa. Pentru inceput, puteti sa transmiteti o cerere scrisa catre comisie pentru a va comunica care este stadiul solutionarii solicitarii dvs.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2023
Mihai Law Office, Avocat
Am ținut în permanentă legătură cu administratorul insolventa desemnat de ANPC,mi a trimis acum câteva seri tabelul preliminar numai că între timp se achitaseră și alte datorii și nu trebuiau să se regăsească în tabelul preliminar așa că a trebuit sa trimit la administrator dovada platii datoriilor,bine doar o parte.
Problema este că vreau sa merg in instanta deoarece acele IFN nu au ținut nici cont de gradul de îndatorare care cred că avea peste 300la sută încât am intrat în faliment,mi sa luat jumătate din salariu încât nu ai cum trai cu jumătate de salariu și cu o mama bolnava care tot eu o intretin
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti merge in instanta sa solicitati deschiderea procedurii daca este demarata o procedura pe rolul comisiei de insolventa. Puteti, in schimb, să contestati pe instanta, anumite decizii cu care nu sunteti de acord.
Ok,dar după ce se rezolva la ANPC cu insolventa,nu am cum după sa merg in instanta ,că eu din tot salariu voi trăi doar cu 1000.si nu ai cum trai cu 1000.trebuie sa existe o cale

Mihai Law Office a scris:

Nu puteti merge in instanta sa solicitati deschiderea procedurii daca este demarata o procedura pe rolul comisiei de insolventa. Puteti, in schimb, să contestati pe instanta, anumite decizii cu care nu sunteti de acord.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce puteti face este sa solicitati comisiei de insolventa modificarea planului de rambursare ca urmare a unor modificari privind veniturile dvs care, in masura mentinerii planului, nu v-ar permite sa va asigurati un nivel de trai rezonabil.
Pe de alta parte, puteti incerca deschiderea procedurii daca existe motive ce impiedica indeplinirea planului de rambursare, insa numai daca sunt motive ce nu au legatura cu dvs.

Art. 46. - Deschiderea procedurii judiciare de insolvenţă prin lichidare de active
Procedura de lichidare se deschide, de către instanţa judecătorească competentă, în următoarele situaţii:
a) la cererea debitorului aflat în insolvenţă:
1. dacă situaţia sa financiară este iremediabil compromisă;
2. dacă cererea sa de deschidere a procedurii de insolvenţă pe bază de plan de rambursare a datoriilor a fost respinsă de comisia de insolvenţă, cu propunerea de deschidere a procedurii judiciare de insolvenţă prin lichidare de active;
3. dacă niciun plan de rambursare nu a fost aprobat sau, după caz, confirmat de instanţa judecătorească;
4. dacă planul de rambursare nu poate fi adus la îndeplinire din motive ce nu îi sunt imputabile;
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2023
Mihai Law Office, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolvența persoanelor fizice Sabinas Sabinas Buna ziua, Unde se depune cererea pentru insolvența persoanelor fizice? (vezi toată discuția)
Dreptur salariale Attila71 Attila71 Care este demersul recuperari drepturilor salariale ramase in urma cu 3 luni de la o firma ce se afla in insolventa.Salariile nu au fost platite dupa ... (vezi toată discuția)
Imprumut peste limita indatorare oanadumitru1976 oanadumitru1976 Buna seara, Am nevoie de sfatul Dvs. Interesata fiind in obtinerea unui credit mi-a fost recomandat de catre o cunostinta un domn, broker in credite.Cu ... (vezi toată discuția)