avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... panou publicitar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

panou publicitar

buna! as fi vrut sa stiu care sunt reglementarile aplicabile in ceea ce priveste aplicarea unui panou publicitar pe bloc. multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 14:56, 2 Februarie 2010
Firmele de publicitate se ocupa cu aplicarea de reclame - publicitate in diferite locuri din oras, deci daca pot si pe blocuri, respectand de obicei Hotarari ale Consiliului Local si probabil legislatie specifica.
De toate reglementarile si avizele se ocupa aceste firme, pe propria cheltuiala. Daca aveti o oferta de la vre-o firma de publicitate pentru amplasarea unui panou publicitar pe un bloc din as. Dv., aceasta firma vine la as. prop. cu o propunere/oferta.
La as. prop. trebuie discutat in prealabil cu proprietarii daca agreeaza o asemenea chestiune, ori in AG, ori in adunarile de scara/bloc - pentru ca chiria pe care o plateste firma de publicitate intra numai in fondul de reparatii si imbunatatire a confortului pe suprafetele comune din scara/blocul respectiv, insa contractul de inchiriere este semnat de presedintele com. ex. al as. prop.
Atentie mare la clauze si interesati-va in prealabil de pretul practicat - de obicei se calculeaza pe metru patrat de suprafata inchiriata.
dar daca presedintele impreuna cu comitetul...semneaza acest contract cu firma publicitara...fara acordul proprietarilor sau anuntare verbala-scrisa la avizier ca va aparea pe bloc un panou...acest contract se deruleaza mai departe ? proprietarii pot contesta montarea panoului ? pot face ceva ?
Proprietarii, in general, nu au de ce sa se impotriveasca pentru ca acest panou aduce bani in asociatie.
Se pot insa impotrivi proprietarii direct afectati prin montarea acestui panou in fata ferestrelor sau balcoanelor lor. Dar de bun simt este ca acestia sa fie intrebati mai inainte de semnarea oricarui contract, fie si numai pentru a se evita problemele de mai tarziu.
elga50 a scris:

Proprietarii, in general, nu au de ce sa se impotriveasca pentru ca acest panou aduce bani in asociatie.
Se pot insa impotrivi proprietarii direct afectati prin montarea acestui panou in fata ferestrelor sau balcoanelor lor. Dar de bun simt este ca acestia sa fie intrebati mai inainte de semnarea oricarui contract, fie si numai pentru a se evita problemele de mai tarziu.


Buna ziua, intr-adevar nu au motiv sa se impotrivesaca, insa din cate stiu , acordul locatarilor direct afectati este necesar pentru montarea unui panou, antena, etc, si aceasta dpdv legal , sa ma corecteze cineva daca gresesc.
Cele bune
Nu poate nimeni sa va corecteze pentru ca aveti perfecta dreptate. Da, este imperios necesar acordul proprietarilor "direct afectati". In blocul in care locuiesc, am montat asemenea panouri, nu afecta pe nimeni deoarece a fost montat pe un perete fara geamuri, dar tot a fost necesar sa discutam cu majoritatea proprietarilor (panou 9 x 4m), care bineinteles au fost de acord.

Alte discuții în legătură

Reclama publicitara montata pe laterala blocului maria200313 maria200313 A fost montata pe laterala blocului , fixata cu funii, o reclama publicitara care face un zgomot teribil de fiecare data cand adie vantul.Nici eu si nici ... (vezi toată discuția)
Probleme de siguranta - panou publicitar bloc ContSters311568 ContSters311568 de 5-6 ani sa instalat pe fatada blocului meu un panou publicitar iar reflectorul acestuia si o parte din sistemul de prindere este montat la 5-10 cm de ... (vezi toată discuția)
Panou publicitar pe terasa blocului beaurevers beaurevers Buna dimineata, locuiesc intr-un bloc din Bucuresti la etajul 9/10 si am o mare problema cu un panou publicitar imens 15m x 6m montat fara acordul multor ... (vezi toată discuția)