avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instrainare masina, supunere risc dupa semnare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instrainare masina, supunere risc dupa semnare contract vanzare- cumparare

Buna ziua. As vrea sa vand un vehicul auto.
Sunt din Bucuresti si masina figureaza pe Ploiesti, Prahova. Cumparatorul este din alta localitate. Ne-a comunicat prin telefon/whatsapp ca este hotarat sa cumpere auto-vehiculul, dar nu se va deplasa sa cumpere masina, decat dupa ce se asigura ca taxele sunt platite si certificatul de instrainare-dobandire este semnat si stampilat de Directia de Impozite si Taxe de unde apartine masina(Ploiesti).Mi-a dat o imputernicire sa pot semna in locul lui contractul
In concluzie, propunerea lui este sa ma duc eu ca vanzator cu contractul de vanzare cumparare la Directia de Impozite si Taxe Ploiesti ca sa fie stampilat si legalizat. Doreste acest lucru inainte sa se deplaseze sa imi dea banii. Dupa stampilare, ma pot supune unui risc ca masina va figureze pe numele lui ? In sensul in care mi-o poate lua cu 'forta'?
Cum ma sfatuiti sa procedez pentru a gasi o solutie avantajoasa si sigura ca timp/drumuri atat pentru mine ca vanzator, cat si pentru cumparator?
Stiu ca este important sa nu scot masina din evidenta pana nu primesc banii. Asta o voi face oricum dupa primirea banilor. Faptul ca certificatul de instrainare-dobandire va fi semnat si stampilat inainte de a primi banii , reprezinta un 'pericol'?

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023
OanaMin, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:25, 26 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe scurt, găsiți alt cumparator. Nu se face contractul înainte de a primi banii și nici nu se scote de pe rol fara contract.
Deci pașii sunt astia...vine, vede masina si vede ce ia, mergeti la un birou de acte auto sau scoateti de pe net un contract, il completați, va da banii și mergeti sa ii dati certificat fiscal. Se rezolva în 2 ore cu totul și pleacă cu masina.
Ce puteti face dvs fără el, e sa ii dovediti ca nu aveti datorii și ii dati fiscal fără probleme.

Altfel riscul e sa va șantajeze...fie sa va ceara bani ca să puteți trece masina inapoi de rol, fie chiar sa va ceara banii inapoi pe masina...aia pe care nici nu i-ati încasat.
Cu ceva mărunțiș pe stresul dvs tor se alege. Asa ca trimiteti-l la plimbare, omul a plecat direct pe țeapă. Nimeni nu intenționează sa cumpere masina fara sa o vadă sau sa o probeze.
Ultima modificare: Duminică, 26 Noiembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiez masina si circul cu ea, ce risc? ContSters233402 ContSters233402 buna ziua!am auzit la cineva ca a radiat masina, pt ca avea impozit de 2500lei si circula asa cu ea.ce risca el sa pateasca daca este depistat??si daca se ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto sbpackard170 sbpackard170 Am cumparat un autoturism care fusese adus din Germania si inmatriculat in 2008 de fostul proprietar. Am inregistrat-o la finante si cand am mers sa o ... (vezi toată discuția)