avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare apartament intr-un bloc din 1930-1940; merita?
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

apartament intr-un bloc din 1930-1940; merita?

Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu niste informatii, sfaturi, lamuriri... Am gasit un apartament de vanzare in zona centrala a Bucurestiului- Universitate mai exact- "numai ca" blocul (P+4 cred) e facut in 1930-1940, deci are in jur de 80 ani; n-are bulina rosie, nici fisuri la exterior n-am vazut, iar in interior ap e renovat. Am inteles ca e construit pe piloni cu role sau ceva de genu'. Ce probleme pot fi sau pot aparea? la ce sa ma astept? VA multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 16:53, 8 Februarie 2010
aiantrebati un expert in constructii sau mergeti la Inspectia in constructii din oras. Cred ca si un arhitect v-ar putea lamuri.
Il puteti cumpara, dar cu conditia sa nu locuiti in el! Doar ca investitie, pentru inchiriere...
Eu personal nu as cumpara nici un apartament in vreun bloc construit inainte de 1977!!!. Pana atunci structura de rezistenta a fost calculata pentru maxim gradul 6.
Multi din cei care locuiesc in centru nu stiu cum sa scape din aceste "capcane" si pretind ca imobilul este "pe bile".In Bucuresti, intradevar sunt cateva constructii de acest gen, construite de inginerul Emil Prager, care se doresc a fi constructii antiseismice, dar care s-au calculat tot pentru gradul 6-6,5!!
Mai este un aspect deloc de neglijat: interesati-va daca veti putea asigura un astfel de apartament. Lucru absolut necesar, macar cu atat sa ramaneti;)
Deci nu merita sa cumparati acest apartament decat daca puteti sa asigurati locuinta , iar pretul este mult mai scazut decat al unei locuinte construite dupa 1977 .
Daca nu aveti alta varianta atunci trebuie sa efectuati urmatorii pasi:
1-- verificati apartamentul pe listele PMB daca este cu risc seismic 1(bulina rosie) sau 2
2-- verificati la societatile de asigurari daca apartamentul poate fi asigurat contra cutremurelor si care este valoarea la care poate fi asigurat
3-- apelati la un expert tehnic in constructii care sa vada apartamentul si imobilul in care este situat
Succes!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare material de constructie si clasa de seism incadrata tebbaerty tebbaerty Buna ziua, As dori sa cumpar un apartament intr-un bloc si am cateva nedumeriri. Cum as putea verifica urmatoarele chestii ( in ce acte exista informatia ... (vezi toată discuția)
Speta prejudiciu act de vanzare cumparare,fals in declaratii si inselaciunea in conventii Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Nu sunt din Bucuresti dar,in 2007 -printr-o agentie imobiliara am cumparat in Bucuresti un apartament cu 2 camere in zona garii de nord.Am avut o singura ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare -cumparare-posibilitate de anulare si efectele acestui demers Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Subiect: Speta prejudiciu act de vanzare cumparare,fals in declaratii si inselaciunea in conventii Nu sunt din Bucuresti dar,in 2007 -printr-o agentie ... (vezi toată discuția)