avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca sunt angajat si platesc contributii la sanatate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca sunt angajat si platesc contributii la sanatate de ce mai ...

Daca sunt angajat si platesc contributii la sanatate de ce mai trebuie sa platesc aceleasi contributii si la veniturile din contractul de inchiriere pe care il am? Este normal? Eu il consider ca o dubla impozitare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:47, 19 Decembrie 2023
Nu e dubla impozitare ..nu se impoziteaza acelasi venit ..
Pai, daca o persoana plateste o taxa catre aceeasi institutie de doua ori cum se numeste?
Nu exista o scutire ceva?
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
acidor67, utilizator
V-am explicat nu este dubla impozitare . Dubla impunere fiscala reprezinta supunerea directa la impozit a aceleiasi materii impozabile .

Tratamentul fiscal al veniturilor din cedarea folosinței bunurilor urmare modificărilor legislative introduse prin Ordonanța Guvernului nr. 16/2022
[ link extern ]
Nu plătiți dublu impozit, plătiți impozit pentru alt venit, adică pe o altă afacere impozabilă. Deci plătiți impozit corect. Orice venit separat trebuie impozitat separat.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat bun imobil cedat de o persoana fizica catre societate in vederea inchirierii gabinicolici gabinicolici O persoana fizica, proprietar al unui nr. de peste 5 apartamente poate da sub forma de contract de comodat aceste apartamente unei societati platitoare de ... (vezi toată discuția)
Impozit la casmb - ctr inchiriere VerTrad1 VerTrad1 Buna ziua! Spuneti-mi va rog daca trebuie sa platesc impozit la CASMB in cazul in care declar la fisc un contract de inchiriere apartament. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale si calcularea venitului net pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor la inchiriere de mai mult de 5 imobile victorels victorels Obligatii fiscale si calcularea venitului net pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor la inchiriere de mai mult de 5 imobile ; calcul contributii ... (vezi toată discuția)