avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie circulatie

Am si eu o intrebare circulam pe b-dul Ion Mihalache dinspre P-ta Ion Mihalache catre P-ta Victoriei. Banda 1 era ocupata, banda 2 ocupata, eu eram pe banda a treia adica pe linia de tramvai care dupa cum stiu pe drumurile publice cu 2 benzi se considera linia de tramvai a 3 banda. In dreptul stradutei care desparte BRD de Electrica SA a iesit un autovehicul de pe acea strada care a vrut sa efectueze manevra de viraj la dreapta catre P-ta Victoriei direct pe banda a treia. Autovehiculele de pe banda 1 si banda 2 au franat pentru ca respectivul se bagase fara sa se asigure iar eu ca sa il evit pe o portiune de 5 metrii maxim am intrat pe contrasens dupa care am revenit pe banda mea. La nici 500 de metri am fost oprit de un echipaj de la BPR care mi-a suspendat permisul de conducere pe 60 zile pentru circulatie pe sens opus. I-am explicat situatia dar unul din politisti a zis ca eu am mers numai pe contrasens ca am fost filmat cu toate ca nu aveau camera de filmat, iar ca conducatorul celuilalt vehicul a procedat regulamentar si nu a gresit cu nimic de aceea nu l-au oprit. In momentul cand l-am intrebat de ce nu l-a oprit si pe celalalt conducator am fost trimis sa stau in masina, si intrucat am refuzat acest lucru am fost amenintat cu incatusarea si dosar penal pentru ultraj. PE DOVADA DE CIRCULATIE NU ESTE PRECIZAT EXACT LOCUL UNDE S-A COMIS CONTRAVENTIA, ESTE TRECUT B-DUL ION MIHALACHE SI ATAT NU ESTE TRECUT NR. INREGISTRARII VIDEO SI NICI NUMARUL SAU MARCA MASINII MELE. In acasta situatie se poate depune contestatie pentru anularea suspendarii permisului si anularea procesului de constatare a contraventiei pentru nerespectarea conditiilor de forma si fond?
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 16:35, 1 Februarie 2010
faceti contestatiela judecatorie in termen de 15 zile de la constatare:D.

urmati og 2/2001 privind contraventiile.

v-ar ajuta daca ati avea martori ... a fost cineva cu dvs in masina? ati semnat pv de contraventie, ati facut obiectiuni pe pv???:sorry:

Da am avut martori si am refuzat sa semnez procesul verbal motiv pentru care a fost oprit un alt conducator care a semnat la mentiune ca refuz sa semnez pentru ca cele relatate in proces nu erau fapte reale
este in avantajul dvs atunci =D>, aveti grija sa relatati corect situatia in fapt


bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv-accident cu tramvaiul 5 florrym florrym buna ziua.va rog sa-mi spuneti ce sanse,de reusita, am, intr-un proces impotriva bpr si ratb.am fost lovit de tramvaiul 5,in timp ce eram oprit pe linia de ... (vezi toată discuția)
Culpabilizat in cazul unui accident rutier - va rog un raspuns rapid in vederea unei posibile contestatii niross niross buna ziua, am o mare dilema in legatura cu ce s-a intamplat in cazul pe care il voi relata in continuare tatal meu a avut in data de 21/05/2009 un accident ... (vezi toată discuția)
Depășire ilegală Serbanrazvan1976 Serbanrazvan1976 Am inițiat manevra de depășire pe linia discontinua, aveam in fața o mașină mică si un camion, am depășit masina mică și cand sa intru in spatele ... (vezi toată discuția)