avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! În urma decesului tatălui meu, eu, mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele ...

Bună ziua!
În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele meu am făcut succesiune după unul dintre bunurile tatălui meu, mai exact, 1/2 dintr-o casă și teren intr o zona rurală. Cealaltă jumătate este a unuia dintre frații tatălui meu.
Aș dori să știu dacă eu, singură, pot vinde partea mea de teren ( pe actul succesoral nu este menționat ca eu dețin parcela x, lotul y etc, cu doar ca dețin 3/8 din jumatatea tatălui meu.)
Dacă aș vrea să vând doar terenul meu, se poate? Doar partea mea de teren? Sau există vreun act pe care să îl fac în care să fie specific ca am parcela x de la punctul y la punctul z? Cadastru oare?
Sau dacă eu, mama și fratele meu putem vinde părțile noastre la un loc?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:20, 19 Ianuarie 2024
Puteți sa vindeți doar dvs sau puteți vinde împreună cu celelalte rude cotele părți ce v au revenit în urma dezbaterii succesiunii.Probabil o sa obțineți mai putin decât valoarea reala pt ca nu plătește nimeni prețul.pietei pt a rămâne în indiviziune ..Nu aveți cum sa vindeți porțiunea x de la,, gard pana la nuc"atat timp cât aveți doar o cota ideala și nu s a realizat ieșirea din indiviziune..
La stadiul ăsta, nu puteți sa vindeți decât ceea ce aveți: o cotă parte indiviza, ideala si abstracta de 3/8 din toată jumătatea tatălui.

Nu exista "terenul meu/lotul meu/partea mea din bun"
Pentru individualizare concreta, fizica a părții dvs, trebuie sa faceți partajul.
Iar pentru partaj va trebuie documentație cadastrala.
Dacă vreți sa împărțiți un teren în mai multe loturi, trebuie sa faceți și dezmembrare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! as dori sa ma ajute cineva cu o nelămurire. sintem ... Horatiu79 Horatiu79 Bună ziua! As dori sa ma ajute cineva cu o nelămurire. Sintem 5 frați și avem o bucata de teren de 1600 m. Pătrați, 4 dintre frați am vrea sa vindem ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)