avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna dimineata! Din legea 67/2004 art.4 (2) Pot ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna dimineata! Din legea 67/2004 art.4 (2) Pot candida numai ...

Buna dimineata!
Din legea 67/2004 art.4 (2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în care urmează să fie alese. Ințeleg ca se face referire doar la necesitatea domiciliului, pentru funcția de consilier local, nu și la durata, de cât timp.
Exista alta prevedere legala care sa specifice cu cât timp înainte de alegeri, sa ai domiciliul pe teritoriul unității administrativ- teritoriale la care dorești sa iti depui candidatura?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:17, 31 Ianuarie 2024
1. Legea 67/2004 este abrogata.

2. Legea nr. 115/2015
art. 4
(1) Au dreptul de a fi aleși consilieri, primari sau președinți ai consiliilor județene cetățenii cu drept de vot care au împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puțin 23 de ani, dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice, potrivit art. 40 alin. (3) din Constituția României, republicată.

(2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unității administrativ-teritoriale în care urmează să fie alese.

...

La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale, propunerile de candidaţi se depun, până
cel mai târziu cu 45 de zile înaintea datei votării
.... in speta, la data depunerii candidaturii trebuie sa aiba domiciliul e teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în care urmează să fie aleasa acea persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier local independent iancutuila iancutuila Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare intr-un dosar pentru a candida consilier local la o comuna? (vezi toată discuția)
Candidatura alegeri locale ady_dinu ady_dinu de cat timp trebuie sa am domiciliul intr-o comuna pentru a putea candida pe o lista de consilieri a unui partid politic in aca comuna? (vezi toată discuția)
Legea privind alegerea autoritatilor apl stancu09 stancu09 In legea 67/2004 privind alegerea autoritatilor APL , Art. 4, alin (2) se precizeaza: \"Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitatii ... (vezi toată discuția)