avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contribuții CASS tichete cadou
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contribuții CASS tichete cadou

Buna ziua. Am urmatoarea situatie, la care am marea rugamintea sa ma sfatuiti cum sa procedez. Am primit de la ANAF luna aceasta, o notificare conform careia nu am completat declaratia unica pentru anul 2018 si conform datelor inregistrate la ei am un venit in afara de veniturile salariale care insumeaza mai mult de 12 salarii minime brute pentru anul 2018 si ca ar trebui sa declar si contributiile sociale pe care le datorez. In momentul in care am ajuns la ei cu aceasta notificare, mi-au printat o situatia cu obligatiile de plata, 99% din ele fiind venituri din tichete cadou primite de la colaboratorii firmei la care am fost angajat. In momentul in care le-am spus ca din cate stiu, in 2023 a aparut legea nr.43/24.02.2023 conform careia veniturile obtinute asa cum le-am obtinut eu au fost anulate, ei au spus ca notificarea pe care eu am primit-o de la ei nu se refera la o suma de bani pe care trebuie sa o platesc ci la faptul ca pentru anul 2018 nu a fost completata declaratia unica cu respectivele venituri (asta in conditiile in care verbal mi-au comunicat ca am suma X de plata). Întrebarea mea ar fi daca sunt obligat sa completez declaratia unica sau daca faptul ca legea din 2023 anuleaza contributiile sociale datorate face ca aceasta completare a declaratiei unice sa nu mai fie obligatorie? Totodata ma gândesc ca aceasta completare retroactiva a declaratiei unice sa nu ma oblige de fapt sa platesc contributiile sociale. Cum ma sfatuiti sa procedez? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Athops , utilizator 07:27, 10 Februarie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua, Aceeasi situatie o am si eu dar stiu ca la tichete cadou nu se platea Cass
Buna ziua Luge, ce Agentie/Sucursala Anaf ti-a trimis instiintarea ?
Bună ziua Athops. Îmi poți spune cum ai rezolvat situația? Mulțumesc!

Athops a scris:

Buna ziua Luge, ce Agentie/Sucursala Anaf ti-a trimis instiintarea ?

Depunand declaratia. Intr-adevar daca cei care ti-au dat tichetele cadou le-au declarat alte venituri esti obligat sa depui declaratie. Totusi din ce judet/oras esti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou silvercanine silvercanine Legat de tratamentul fiscal al tichetelor cadou sunt mai multe opinii. O societate acorda tichete cadou, lunar, salariatilor sai. Acestea sunt cuprinse ... (vezi toată discuția)
Tocmai am primit o instiintare de la anaf-antifrauda dragos.b65 dragos.b65 Buna ziua! Tocmai am primit o instiintare de la ANAF-Antifrauda, in care mi se zice ca in perioada 2017-2021 am avut incasari de tip ramburs, si ca e obligatia ... (vezi toată discuția)
Am un pfa pe care nu-l folosesc ;venituri 0 in declaratii. Mira28 Mira28 Buna! Am un PFA pe care nu-l folosesc (venituri 0 - atat in declaratii, cat si in cont ) si depun anual declaratia unica, fara a plati alte taxe. Am obligatia ... (vezi toată discuția)