avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorii la vanzarea apartamentului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorii la vanzarea apartamentului

Buna ziua,
Vreau sa vand apartamentul si doamna administratora nu vrea sa-mi elibereze adeverinta pentru ca "am o datorie" de 500 lei la un fond de reparatii strans pe parcursul a 3 ani si pentru care nu s-a facut nicio reparatie pana in momentul de fata. Daca eu nu am beneficiat de acele reparatii sunt obligat sa platesc acei 500 lei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:47, 5 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este obligata sa va elibereze adeverinta, in conditiile art. 33 din lege.

Articolul 33
(1) Proprietarii din condominii care își înstrăinează locuințele sau spațiile cu altă destinație decât aceea de locuință sunt obligați ca la întocmirea actelor de înstrăinare să facă dovada plății la zi a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și a utilităților publice.
(2) Notarii publici vor autentifica actele de înstrăinare a unităților de proprietate imobiliară din condominii numai dacă este îndeplinită una din următoarele condiții:
a) proprietarul prezintă o adeverință din partea asociației de proprietari, care reprezintă dovada achitării până la acea dată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, iar în cazul neachitării integrale, menționarea cuantumului debitelor existente la acea dată. Adeverința va avea număr de înregistrare din evidențele asociației, data eliberării și termenul de valabilitate de 30 de zile calendaristice. ...................
......................
poate fi pentru o perioadă anterioară mai mare de 2 luni;
b) în cazul existenței unor datorii către asociația de proprietari sau către furnizorii de utilități publice în cazul facturării individuale a serviciilor, notarul public va autentifica actul de înstrăinare dacă dobânditorul acceptă expres că va prelua în întregime toate debitele înstrăinătorului către asociația de proprietari, precum și toate debitele către toți furnizorii de utilități publice.
[ link extern ]

Restantele la fondul de reparatii nu sunt diferite, fata de cele legate de cheltuielile curente.
Prin urmare va decide de catre cumparatorul dvs.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un proprietar are datorii la asociație, dar nu vrea să le plătească pentru că sunt ale celui de la care a cumpărat apartamentul. poate vinde fără adeverința de la asociație? c iancu c iancu Bună seara ! Vă rog frumos să mă lămuriți intr-o problemă . La vânzarea unui apartament este obligatoriu adeverința de la administrator ? ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament cu datorii la întreținere Cristian2020 Cristian2020 Bună dimineața. Tocmai ce urmează sa vând un apartament cu datorie la întreținere de aproximativ 800ron. Pot vinde dacă se trece în contractul de ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc dumitru suiu dumitru suiu Buna seara . Avem la un executor judecatoresc niste dosare de executare pentru datornici catre asociatia de proprietari . Dosarele stau ca in \"biblioteca \" ... (vezi toată discuția)