avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O persoana interesata sa participe la un concurs ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O persoana interesata sa participe la un concurs pentru ocuparea ...

O persoana interesata sa participe la un concurs pentru ocuparea unei functii de conducere a fost respinsa urmare a analizei documentelor de studii prezentate. A contestat respingerea dosarului. Contestatia a fost solutionata conform legii si s-a mentinut hotararea initiala de respingere. A contestat in instanta hotararea luata de organizatorul concursului si totodata a solicitat anularea concursului care se desfasurase. Instanta a admis solicitarea ei si a anulat concursul. In conditiile in care concursul a fost organizat si desfasurat cu respectarea prevederile legale este posibil ca dreptul castigat de candidatii declarati admisi la acel concurs sa fie anulat de instanta?
Cel mai recent răspuns: Nicu Manolache , utilizator 20:19, 7 Martie 2024
Daca s-a anulat concursul, nimeni nu mai poate sa-si pastreze un drept castigat.
Sindicatul fiind aparatorul drepturilor membrilor sai are dreptul sa reprezinte un membru de sindicat si, in aceeasi cauza, sa cheme in judecata alti 2 membri de sindicat? Mai precis sindicatul a hotarat sa apere membrul de sindicat caruia nu i s-a aprobat participarea la concurs motivat de lipsa studiilor si i-a chemat in judecata pe ceilalti 2 membri ai aceluiasi sindicat care au sustinut concursul si au fost declarati admisi.
Legea 367/2022
art. 28
(1) Organizațiile sindicale apără drepturile membrilor lor, ce decurg din legislația muncii, statutele funcționarilor publici, contractele colective de muncă și contractele individuale de muncă, precum și din acordurile privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici, în fața instanțelor judecătorești, organelor de jurisdicție, a altor instituții sau autorități ale statului, prin apărători proprii sau aleși.

(2) În exercitarea atribuțiilor prevăzute la alin. (1), organizațiile sindicale au dreptul de a întreprinde orice acțiune, inclusiv de a formula acțiune în justiție în numele membrilor lor, la cererea scrisă a membrilor lor. Acțiunea nu va putea fi introdusă sau continuată de organizația sindicală dacă cel în cauză se opune, respectiv renunță la judecată în mod expres.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrisuri forsyte forsyte Cum trebuie sa demonstrez calitatea de membru de sindicat instantei fara a apela la serviciul de resurse umane ? Sunt lider de sindicat si mi se cere acest ... (vezi toată discuția)
Reprezentare sindicala in instanta ? enco enco In ce masura poate o federatie sindicala sa se implice in reprezentarea in instanta a unui membru de sindicat al unui sindicat component? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Indexarea salariala - drept individual sau colectiv? Adamantix Adamantix Buna ziua! Am si eu o situatie in care as vrea o lamurire de la cineva avizat. In institutia in care lucrez nu s-a mai acordat indexarea salariala din 2008, ... (vezi toată discuția)