avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Comportament ciudat al unui profesor față de o elevă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Comportament ciudat al unui profesor față de o elevă

Bună, aș avea un caz un picuț mai lung și ciudat, dar aș încerca să o țin cât mai scurt posibil.
Prietena mea în vârstă de 17 ani în 2023 avea un profesor, care preda la clasa alăturată lor, deoarece au fost 2 clase combinate, una de băieți mecanică, și una de fete. Ei bine, acest profesor era profesor de mecanică.
Când am fost amândoi împreună, știam că acest profesor este un pic mai ciudățel cu prietena mea (o să îi zic ”fata”), cum ar fi o tot întreabă să iasă împreună, să vorbească, să nu ii zică ”prof” ci ”numele” (să zicem Aurel), să facă baie la ea, etc. Colegele ei tot spuneau că au fost văzuți des împreună și odată chiar și ținându-se de mână (fapt care nu pot să confirm, o să descriu doar scenariile despre care am dovezi).
După când a împlinit 18 și s-a angajat, a început profesorul să ii fie mult mai apropiat, să se ducă la ea la muncă să ii ducă de mâncare, să zică că dacă ar fi în locul meu, ar face mai multe, etc. În ultimele noastre zile, doar cuvinte rele a zis despre mine până ne-am despărțit, asta fiind in Noiembrie aprox.
În decembrie a mai fost prietena la mine, am locuit împreună aprox 2 săpămâni unde mi-a zis că s-a întâmplat ceva teribil cu ea, pe care mi-a zis că nu dorește să-mi zică deoarece este un lucru care m-ar distruge (nu este vorba de înselat, chiar părea să fie ceva foarte important). Tot așa mi-a plâns să fac să fie totul bine, să nu plece, să promit ceea ce am vorbit noi demult. A venit crăciunul și a trebuit să plece, m-o chemat la ea, din motive personale nu ne-am sincronizat, și am chemat-o de revelion. Atunci, fără să știu pe moment, a răspuns profesorul care ”se dădea” (sau îi?) prietenul ei. Pur si simplu zice ”sunt prietenul ei, ce vrei”, și alte discuții că cum o iubește si etc, să o las moartă. Am făcut schimb de vorbe, era foarte ciudat, nu știam nimic de el, doar după ce mi-a povestit o prietenă că fata a fost/este în orașul X, de unde este și profesorul. După, având vocale, acele colege au recunoscut vocea profesorului, deci au petrecut împreună. A trecut luna ianuarie, fără probleme, însă dintr-o dată primesc mesaje de la ceva cunoscuți că fata a vorbit cu ei despre mine, că ar dori să reîncercăm, și ziua următoare m-a sunat (ne avem la block, deci nu am vorbit luna aia), o resun dar având block nu dau de ea.
Încerc să îi scriu de pe alt număr, vorbim un pic destul de normal prin mesaje și dintr-o dată din nou block.
Îi scriu de pe alt număr, tot așa, planificăm să vorbim mai târziu când avem amândoi timp, vine acel timp dar nimic, block.
Las să treacă timp și iar mi se aud povești despre ea că vb despre mine, așa că ii scriu de pe alt număr să întreb de ce nu îmi zice mie și de ce vorbeste cu alții despre mine.
Prin minune, apare din nou profesorul, să o las în pace, să nu îi mai scriu.
Între timp, fata s-a lăsat de scoală, s-a lăsat de social media, nu mai vorbește cu prietene vechi, zici că e ascunsă de lume. Din cineva care făcea activ content pe Tiktok, posta des, mergeam la sală, avea vise, dorea să ia bacul, a intrat într-o schimbare bruscă.
Mai nou, eu doar am dorit să vorbesc cu ea să vină să-și ia hainele (care am vorbit ÎN DECEMBRIE SĂ LE DUCĂ DAR NU LE-O DUS), și ce mai are pe la mine. De atunci tot aici sunt, și nu le mai pot ține, așa că ii scriu să-și ia lucrurile. Vorbim, îmi scoate blockul, planificăm, și când să se întample ceva, intervine profesorul și nu ne mai iese. Incerc să o sun din nou pe alt număr, a noi prietene, să întreb dacă mai reușeste să vină, nimic. Și tot așa o lungim de câteva săptămâni, însă fata, care aparent ”are prieten”, își petrece 8 martie cu profesorul, fără să posteze, fără să vorbească cu cineva, fără să ”se arate” (reamintesc, e o fată cu probleme familiare, fără tată, violată de membru de familie, deci cu probleme psihologice dintr-un cerc nu tocmai normalizat, intrând în lumea drogurilor de mare risc de mică, etc).

Mă duce gândul uneori la cel mai rău, când suntem doar noi doi, putem vorbi mai orice, e situație destul de ok, asta fiind foarte rar, însă când e profesorul acolo, zici că vorbește cu ultimul dușman când întreb când poate să-și ia hainele și să rezolvăm ce avem de terminat, din persoana care se plângea că vrea copil, cu prezența profesorului (care e suspect de multă), mai că sunt înjurat.
Știu că nu pot stopa fata să fie manipulată, dacă aceasta acceptă, dar credeți că o plângere la poliție sau la inspectoratul scolar ar putea rezolva, sau măcare desluși ceva? Mai nou mi si frică, deoarece ar putea apărea din nou oricând, să între pe motiv că ”să-mi iau hainele”, deoarece NU s-a putut stabili nimic concret, era doar ”o să vin”, dar când am incercat să stabilesc o oră pentru amândoi, nu a dorit nicicum. Sunt terorizat, amenințat cu poliția și hărțuit de ei, cu diferite numere, cu diferite apeluri și mesaje de pe diferite numere (WhatsApp, Telegram). Da, și eu am scris de pe alte numere, dar fiecare mesaj era STRICT pentru a planifica o oră pentru a-și lua hainele și am rezolva eventualele probleme. Nu am sunat-o (ea mă suna ori când lucram, ori la 12 seara, ori când știa că sunt pe drum și nu o să am semnal, deci pe scurt niciodată când să vorbim liniștiți), nu am înjurat în mesaje, nu am spamat, nu am făcut chestiile care chiar sunt deranjatoare, pur și simplu încercam să dau de ea de pe alte numere să ne putem rezolva odată problema, fără să avem o persoană între noi. Odată zicea ”să le arunc” (ceea ce personal nu pot face), odată că vine.

Pot rezolva cumva cu o plângere la poliție? Nu este ilegal această conexiune între un profesor și o elevă de a ei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2024
MihalyK, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihalyK , utilizator 22:06, 9 Martie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
vedeti-va de treaba, fata e majora. nu va bagati singur in bucluc.
Teoretic faptele au început încă de când avea 17 ani, asta fiind inclusiv în August. Și din cele auzite, nici o relație profesor - elev nu este acceptată, mai ales cea fiind cu manipulare sau ceva și mai grav.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, am 19 ani, iubita mea are 18 ani si avem o problema, ... ProblemeSerioase ProblemeSerioase Salutare, am 19 ani, iubita mea are 18 ani si avem o problema, ea trimisese poze nud unui baiat necunoscut, da greseala ei si cam de un an el o tot tine in ... (vezi toată discuția)
Amenintarea ( este foarte serios ) cataraulioan cataraulioan deci.. am 19 ani si prietena mea are 16 ani . parinti ei stiu de noi nicio problema. doar ca in viata ei de 6 ani incoace a aparut un frate vitreg ( tatal ... (vezi toată discuția)
Apeluri telefonice de la un necunoscut lilianahristova lilianahristova Buna ziua,ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta pentru mine si familia mea si as vrea sa aflu ce as putea face.Un individ suna incontinu,zi-noapte...., ... (vezi toată discuția)