avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru orele ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, As vrea sa stiu daca pentru orele suplimentare efectuate ...

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca pentru orele suplimentare efectuate in perioada 1977-2000 s-a retinut contributia pentru asigurari sociale de stat. Am depus o cerere la fostul angajator pentru o adeverinta conform Anexa 6 din Legea 360/2023 si mi s-a spus verbal ca pentru orele suplimentare si alte venituri nepermanente nu s-a retinut aceasta contributie , ci numai pentru salarul tarifar de incadrare si sporuri permanente care au fost trecute in cartea de munca . Din pacate nu mai am fluturasii de salariu din acea perioada. Sunt pensionar la limita de varsta din anul 2011.

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2024
bosanceanugheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:21, 11 Mai 2024
Asa este. Dar c.a.s nu se retinea la salarul brut care cuprindea si veniturile din orele supimentare.? In buletinul de calcul al pensiei , apare numai salarul de incadrare. Multumesc
C.a.s.-ul se platea la fondul de salarii ... ar trebui verificate documentele contabile din acea perioada.

Salariul respectiv apare intrucat a fost preluat din carnetul de munca ... dupa 01.04.2001 exista situatiile individuale la casa de pensii.

Carnetul de muncă este actul oficial prin care se dovedeşte vechimea în munca, vechimea neîntreruptă în munca, vechimea neîntreruptă în aceeaşi unitate, vechimea în funcţie, meserie sau specialitate, timpul lucrat în locuri de muncă cu condiţii deosebite, retributia tarifara de încadrare şi alte drepturi ce se includ în aceasta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe profit si calcularea punctului de pensie ARKzad ARKzad dupa cat timp de la data in care Ad.Financiare intocmesc regularizarile pentru anul precedent,acestea se aduc la cunostinta contribuabilului?. Legea noua a ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global Caraana Caraana O ruda de-ale mele a lucrat un nr. de ani in acord,veniturile acestea nu sunt trecute in cartea de munca.Cum se procedeaza ca aceste venituri provenite din ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre carnetul de munca si fluturasi. dumitruzaharia dumitruzaharia Buna seara! Din anul 1997 si pana in prezent am pastrat toti FLUTURASII. In urma verificarii acestora cu datele inscrise in CARNETUL DE MUNCA sunt diferente ... (vezi toată discuția)