avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua! Sunt inculpat intr-un proces penal pentru ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua! Sunt inculpat intr-un proces penal pentru distrugere. ...

Buna ziua!
Sunt inculpat intr-un proces penal pentru distrugere. Victima (o societate comerciala) spune ca isi retrage plangerea daca achit o suma de bani.
Cum ma pot asigura ca daca platesc suma respectiva, pagubitul o sa respecte intelegerea si o sa retraga plangerea?
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 08:47, 5 Aprilie 2024
În primul rând, această înțelegere trebuie adusă la cunoștința organului de urmărire penală. În al doilea rând, suma plătită trebuie consemnată printr-un act încheiat la notar.


Dorin Voicilas a scris:

În primul rând, această înțelegere trebuie adusă la cunoștința organului de urmărire penală. În al doilea rând, suma plătită trebuie consemnată printr-un act încheiat la notar.

Multumesc pentru raspuns.
Urmarirea penala s-a incheiat, am ajuns deja la proces, am avut o infatisare cu judecatorul care mi-a acordat un termen la care sa ma prezint cu un avocat.
Din raspunsul dv. inteleg ca trebuie sa mergem la un notar si sa semnam (eu si pagubitul) un document prin care sa se consemneze ca i-am platit suma solicitata. Inteleg bine?
Daca dupa ce ii platesc, pagubitul nu-si retrage plangerea, actul semnat la notar are vreo valoare, imi poate fi de folos la urmatoarea infatisare cu judecatorul?
Mergeți la un notar să semnați înțelegerea. În actul notarial, păgubitul să precizeze că își va retrage plângerea și nu mai are alte pretenții. Actul notarial are importanță în procesul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea penala la notar - controverse cezarad cezarad Am o intrebare. Daca de pilda, pentru o infractiune de vatamare corporala (infractiune pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face la cerere), ... (vezi toată discuția)
Santaj? silvyuk silvyuk Buna ziua. Problema mea este relativ simpla: am fost implicat intr-un accident cu victima in urma caruia am ajuns inculpat la judecatorie. Am facut demersurile ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - accident rutier robert900 robert900 Buna ziua! De curand am fost victima unui accident rutier. Concret, conduceam motocicleta proprietate personala iar un sofer, la punerea in miscare de pe ... (vezi toată discuția)