avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incetare inainte de termen contrac inchiriere imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incetare inainte de termen contrac inchiriere imobil

Buna ziua! Am comunicat proprietarului ca trebuie sa plec din tara si nu pot sta cele 12 luni stabilite in chirie. Acesta ma pune sa platesc impozitul pe restul lunilor si inca o chirie penalizare. De mentionat ca in contractul de la anaf costul chiriei este mai mic (schema). El nu-si poate recupera impozitul pe restul lunilor? Contractul este plin de greseli de date plus faza cu chiria mai mica, are rost sa-l bag in seama cu cererea de a plati "taxa" pentru ca plec mai devreme? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:14, 19 Aprilie 2024
Depinde de preaviz, de timpul de inchiriere, de multe aspecte din situatia de fapt, dar mai ales de contract si cum v-ati inteles.
El poate sa nu mai datoreze impozit pe contractul cu dv., faceti o reziliere scrisa amiabila. Totusi, in caz de incheiere anticipata a unui contract, de regula sunt pagbe, vedeti care sunt, care e situatia concreta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de închiriere mihaela.ion mihaela.ion Bună ziua, În cazul în care există un contract de închiriere pe perioadă nedeterminată cu plata chiriei la zi, are voie proprietarul să pună spațiul ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezilia un contract de inchiriere garsoniera inregistrat la anaf? RolandSachelarescu RolandSachelarescu Buna ziua stimati avocati si consilieri juridici. Am o nelamurire la care as aprecia putinul ajutor pe care mi l-ati putea da in ceea ce priveste rezilierea ... (vezi toată discuția)