avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM si PSI microintreprindere
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM si PSI microintreprindere

Buna ziua,
As dori clarificari pentru urmatoarea speta:
SRL de tip microintreprindere, cu un singur angajat si cu activitate ce se desfasoara la terti, servicii in domeniul IT&C - este necesara efectuarea documentatiei de SSMsi PSI? Este ceva din cele doua pe care le poate prelua ca unicul angajat ca indatoriri, daca obtine certificatul necesar?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:46, 19 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca angajatul este si proprietarul firmei, acesta se instruieste individual. Legislatia ssm o gasiti pe site-ul Inspectiei muncii, iar legislatia psi-su pe site-ul IGSU.
Daca angajatul este o alta persoana, trebuie respectate prevederile de la art.15 din HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, legat de activitatea de prevenire si protectie din domeniul ssm. Avand un singur angajat, angajatorul isi poate asuma intreaga actitivatea de ssm sau poate apela la un SEPP.
Lucrand numai la terti, acestia au obligatia instruirii lucratorilor din firma dvs., avand in vedere riscurile profesionale existente si activitatile desfasurate.
Similar este si pentru psi-su.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruiri iig si ilm de ssm si su 10188 10188 Buna ziua, La instruirea de SSM, avem decizie pentru IIG de 2 ore si 2 ore pentru ILM. Cand ar trebui facuta instruirea de SU de IIG si ILM de cate 8 ore, ... (vezi toată discuția)
Psi, su, ssm anonym3000 anonym3000 Salut, Mi-am infiintat un SRL pt dezvoltare software la comanda cu lucrul la terti. Sunt singurul angajat la aceasta firma. Din ce am inteles trebuie ... (vezi toată discuția)
Completare fișe ssm, psi legissmsu legissmsu Buna seara, data admiterii la lucru in fisa SSM coincide cu cea din Fisa de PSI sau este ultima data de la ILM -ul din fisa SSM? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)