avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua ! Soțul meu lucrează pe camion, in urma cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua ! Soțul meu lucrează pe camion, in urma cu ceva ...

Buna ziua ! Soțul meu lucrează pe camion , in urma cu ceva timp , mai exact 4 luni , in timpul serviciului a avut o criza se rinichi . Menționez ca lucrează cu carte de munca in România . Totul ok , am fost la spital , am stat acolo 15-16 ore , i au fost administrate diverse medicamente , i s au făcut investigații etc. Problema este ca am înțeles ca nu s ar încadra la accident de munca . Aștept păreri ? Trebuie sa plătească spitalizarea ?( au venit câteva plicuri din Germania cu sunta de 300 și puțin de euro ) și dacă nu plătește acum ce se v-a întâmpla ? Mulțumesc pt eventualele răspunsuri .
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:14, 19 Aprilie 2024
Buna ziua ! Nu se intelege prea bine situatia de fapt, insa din cate stiu daca salariatul era angajat in RO si avea darile platite de societatea angajatoare la zi, inclusiv cass, desi lucra si in exteriorul tarii, atunci putea sa beneficieze de ajutor de baza de urgenta in unitatile spitalicesti din UE, urmand ca facturile sa fie decontate din sistemul RO. Insa, daca s-au facut sau nu demersuri in acest sens de catre dvs si de catre angajator, noi nu stim. Mai mult, daca spuneti ca au venit facturi de aprox 300 eur, apreciez ca nu este o suma impresionanta, asa incat angajatorul ar putea sa plateasca suma aceasta. Mai mult, daca nu platiti suma, exista posibilitatea ca spitalul/creditorul din Germania sa va urmareasca silit in Romania, cu luarea in considerare si a posibilitatii de renuntare la aceasta urmarire silita, dat fiind suma inifima in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate Daniel Buliga Daniel Buliga Bună ziua. Sunt șofer pe tir și lucrez pe comunitate. În luna decembrie eram pe camion în Germania când mi s-a făcut rău și nu mai puteam respira. ... (vezi toată discuția)
Consecinte neplata factura spitalizare in germania tuxum tuxum Buna ziua, Am o cunostinta care a fost in Germania si a lucrat la negru. Undeva la inceputul sederii ei acolo a fost implicata intr-un accident rutier (era ... (vezi toată discuția)
Contabilitate in germania Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am urmatorul caz- o soc.romana are incheiat un contract cu o soc.germana de prestari servicii pe teritoriul Germaniei.In acest sens soc.rom duce proprii ... (vezi toată discuția)