avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Am înființat o firmă si am nevoie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Am înființat o firmă si am nevoie de acordul vecinilor ...

Bună ziua! Am înființat o firmă si am nevoie de acordul vecinilor ca să pot declara punctul de lucru al firmei dar vecinul de lângă apartement a spus că semnează doar in schimbul unei sume foarte mari de bani. Ce aș putea să fac? Nu imi permit sa ii platesc această sumă
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:59, 29 Aprilie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Îl dați în judecată , pentru ca nu are nici un motiv legal de a se opune. Trimiteți-i o notificare avocatiala și va va cauta el, pentru a vă semna.

Dienes Brigitta a scris:

Bună ziua! Am înființat o firmă si am nevoie de acordul vecinilor ca să pot declara punctul de lucru al firmei dar vecinul de lângă apartement a spus că semnează doar in schimbul unei sume foarte mari de bani. Ce aș putea să fac? Nu imi permit sa ii platesc această sumă

2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, daca dvs. v-ati intemeiat o firma, ar fi fost normal sa va interesati o tzara prin zona (prin vecini) - bai nene, veciul meu, iata ce vreau eu sa fac, sa-mi fac o firma de polizat ceaune. Vecinul dvs. pe buna dreptate v-ar fi trimis la plimbare - cred ca sunteti de acord.
Dar daca dvs. ii spuneati ca vreti sa va transformati locuinta in spatiu cu alta destinatie decat cel de locuinta, adica un punct de lucru cu un domeniu domestic de-a dreptul, ceva contabilitate, ceva farmacie, ceva unde nu se face zgomot, adica nu incurcati pe nimeni, nu era mai bine?
Sfatul meu: adresati-va as. prop. din care faceti parte, solicitati schimbarea destinatiei locuintei conf. prev. art.40 din Legea nr. 196 / 2018 si pe formularul special de la Registrul comertului, aveati si semnaturile vecinilor direct "afectati", atunci presedintele dvs. v-ar fi dat acordul cu urarile de succes in activitate, ar fi incheiat cu dvs. o conventie de plata privind cheltuielie lunare ce va vor fi repartizate si nu mai trebuia sa mergeti in instanta sa va cautati dreptatea.
Cu toate astea, mai sunt si situatii dintr-astea in care un vecinul nu va da acordul, asa de-al dreaq ce este el. Ei, aceste cazuri trebuies tratate in justitie pentru ca altfel nu puteti obtine acordul si poate ca dvs. chiar firma pe care ati facuto, reprezinta mijlocul dvs. de trai.
Mult succes!
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator
Ar fi un birou de contabilitate si soția dansului este contabila la o altă formă, înainte să facem biroul spunea ca semnează si ce se bucură ca si soția este contabila si acum cere o sumă de bani ca să semneze. Oricum mulțumesc pentru răspuns dumneavoastră
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator
In aceste conditii, sunt de acord cu dvs. sa-l chemati in instanta, dar mai intai discutati si in com. ex. al as. prop. asa sa aveti martori ca va pune conditii (va cere o suma de bani). Mai mult, poate il si notificati in scris ca o sa va adresati instantei. Eu asa as proceda!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatia acoperisului DavidDavid DavidDavid Buna ziua!, Sant rezident in strainatate dar detin un apartament in tara situat la ultimul etaj si cum a trebuit sa repar acoperisul pe bani mei pentru ca ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere Alexmihairgs Alexmihairgs Buna ziua, Suntem o companie imobiliara care are inchirare de la persoane fizice mai multe apartamente. In toate contractele avem stipulata clauza se ... (vezi toată discuția)
Sediu social in boxa Andrei_Micu Andrei_Micu Buna ziua. Este posibila inregistrarea sediului social in boxa aflata in subsolul unui bloc de locuinte avand in vedere ca exista act de vanzare cumparare si ... (vezi toată discuția)