avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Momentan avem un contract de inchiriere, in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Momentan avem un contract de inchiriere, in care nu ...

Buna ziua! Momentan avem un contract de inchiriere, in care nu este specificat posibilitatea de a mari chiria. Contractul a fost semnat inainte de covid, pentru 15 ani. Tin sa mentionez (stiu ca e greseala noastra), ca nu credeam ca e asa de complicat modificarea contractului. Ce posibilitati am avea ca proprietar? Chiriasul nu este de acord cu noi, si nu vrea sa semneze niciun act aditional.

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:28, 26 Aprilie 2024
Nu exista impozit optional, exista impozit pe anumite venituri. Daca exista impozit, el este obligatoriu si se poate colecta. Daca nu exista impozit, poate sa vina Avram Iancu sa declare la ANAF ca el vrea sa plateasca, ANAF nu poate incasa.
Asadar nu, nu era optional, era obligatoriu.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere locuinta alexmbt alexmbt Buna ziua, Acum 2 luni am inchiriat un apartament , proprietatul fiind foarte amabil nu am fost atent la toate detaliile si am semnat contractul pe care mi ... (vezi toată discuția)
Proprietarul a mărit chiria și mi-a spus să părăsesc locuința dacă nu vreau să plătesc cât cere. are dreptul să facă asta? t0much t0much Am închiriat un apartament pe o perioada de 10 ani, contractul fiind înregistrat la ANAF cu o sumă mai mică decât cea reala. După câteva luni, ... (vezi toată discuția)