avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna sera, Sunt Presedintele unei asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna sera, Sunt Presedintele unei asociatii de proprietari si ...

Buna sera,
Sunt Presedintele unei asociatii de proprietari si ma confrunt cu urmatoarea situatie:
2 din cele 4 fatade ale blocului s au deteriorat la 3 ani de la darea in folosinta . S a decis in urma cu 1 an sa se refaca cele 2 fatade deteriorate stabilindu se prin adunare generala sa se starnga bani pentru refecere.
Am strans mare parte din suma si s a decis tot in urma adunarii generale a proprietarilor acceptarea unei oferte de refecere.
Ca de obicei avem un vecin care la sedinta de acceptare a ofertei a declarat ca nu este de acord cu refacera fetadei deoarece acesata ar cadea in sarcina dezvoltatorului ( garantia pentru fatada a fost doar de trei ani) de asemenea nu mai doreste sa plateasaca pentru fondul de refecere fatada. Precizez ca blocul afost dat in folosinta in anul 2019 si incepand cu 2021 cele 2 fatade au inceput sa se deterioreze.
Intrebarile mele:
1. Este necesara autorizatie de refecere a celor 2 fatade?
2 Poate sa fie exceptat de la plata sumei pentru reparatie?
Mentionez ca restul propritarilor au fost de acord cu inceperea lucarilor.
Cel mai recent răspuns: Cezar B , utilizator 08:20, 30 Aprilie 2024
1.Nu stim amploarea refacerilor, dar, de obicei nu este necesara o autorizare din partea cuiva, dar, totusi, mergeti la Primaria locala si explicati situatia si, probabil ca o sa va lamuriti.
2. Daca toata actiunea de refacere a fost dicutata si aprobata in AG, pentru toata siguranta, intocmiti un tabel nominal cu toti proprietarii care sunt de acord / nu sunt de acord cu operatiunea de refacere a fatadelor.
Daca aveti 2/3 dintre proprietari care sunt de acord cu refacerea fatadei, dati drumul la lucrare (cu acordul com. ex. privind oferta firmei care va executa lucrarea (ar fi bine sa mai aveti cel putin o oferta-doua).
Repartizarea costurilor se va face proportional cu cota-parte indiviza de proprietate.
Cetateanul care nu este de acord va trebui sa accepte vointa majoritatii, i se vor repartiza costuri pe lista de plata. Daca nu vrea sa le achie, respectati prev. L nr. 19/2018 - in primul rand notificati toti proprietarii (la avizier) despre timpul de achitare a lucrarilor. Dupa perioada de gratie aprobata la dvs. in asociatie, aplicati penalizari, la fel cu procentul aprobat. Daca nici asa nu intelege, inainte de expirarea celor 3 prevazuti de lege, il actionati in instanta.
Succes!
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns!
Pentru a intelege mai bine situatia, va informez ca doar 2 fatde din cele 4 ale blocului necesita reparatii.
S a facut reconvocare a AG a proprietarilor si din cei 16 membrii particaipanti la reconvocare 15 au fost de acord cu inceperea lucrarilor.
S a consemnat in PV al sedintei nr. de voturi pro si contra.
Va informez ca in PV incheiat din data 25.01.2019incheiat intre Constructor, Dezoltator si Comisia de receptie perioada de garantie la pct h din PV mentionat anterior perioada de garantie este de 3 ani.
Asociatai de proprietari s a constituit in anul 2021 Dezvoltatorul a fost informat de problemele aparute la cele 2 fatade dar nimic nu a intreprins in acest sens.
Dezvoltatorul este din anul 2021 in litigiu cu Constructorul, pana la acesata data procesul aflandu se in desfasurare.
Persoana care a votat contra este direct beneficiar al lucarilor de reparatii, a precizat ca trebuia sa fie notificat Constructorul deoarece fatada este in garantie 10 ani!?
Oare trebuia sa asteptam pana in 2029 sa incepem lucrarile avand in vedere ca cel 2 fatade ale blocului erau degradate in proportie de 80%.
Din informatiile noastre atat Dezvoltatorul cat si Constructorul sunt in faliment declarat din anul 2021.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii - refuz prezentare deviz lucrari giony giony Buna ziua! Va solicit ajutorul in urmatoarea situatie. Va multumesc anticipat pentru efortul si timpul dvoastra. In urma sedintei Asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Lucrare in cadrul asociatiei sau nu? vrnk vrnk Buna ziua, In asociatia de proprietari din care fac parte, avem urmatoarea situatie: Un tip destept a construit un bloc, teoretic in baza unei documentatii. ... (vezi toată discuția)
Contestare pv doinagherasim doinagherasim Dupa sedinta de Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, in procesul verbal, s-a consemnat ca toti cei prezenti au fost de acord cu ceea ce scrie in acest ... (vezi toată discuția)