avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara, fiți amabili În cât timp se termina un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara, fiți amabili În cât timp se termina un divorț ...

Bună seara, fiți amabili
În cât timp se termina un divorț și un preț aproximativ? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:01, 28 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde unde se va depune cererea :
- la instanta , depinde de volumul de munca;

- la notarul public, acesta înregistrează cererea de divorț și le acodă soților un termen de 30 zile pentru a putea reflecta asupra deciziei. După expirarea acestei perioade, soții trebuie să se prezinte din nou în fața notarului public pentru încheierea căsătoriei și eliberarea certificatului de divorț.

- la starea civila; Ofițerul de stare civilă delegat înregistrează cererea de divorț în ziua în care a fost primită și acordă soților un termen de 30 de zile calendaristice, calculat de la data depunerii cererii, pentru eventuala retragere a acesteia. La expirarea termenului de 30 de zile calendaristice, ofițerul de stare civilă delegat verifică dacă soții stăruie să divorțeze și dacă, în acest sens, consimțământul lor este liber și neviciat, solicitând soților o declarație, potrivit modelului stabilit în anexa nr. 64 din HG 64/2011.

Citeşte întreaga ştire: Ce acte sunt necesare pentru divorț în 2024 și cât costă
[ link extern ]
Problema costurilor depinde de la caz la caz ,în instanta unde procesul se poate complica și dura dacă părțile nu se înțeleg pe.,, custodie",domiciliul minorilor etc.Si la notar costurile sunt ceva mai mari decât sumele indicate în articol.In ceea ce privește durata depinde dacă mergeți la notar sau in instanta..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene divort la notar Justitiarul711 Justitiarul711 Daca doi soti se prezinta la notar in vederea depunerii actelor pentru divort in data de 1, acestia vor primi termen de gandire 30 de zile calendaristice, mai ... (vezi toată discuția)
Divort la notar lumashel lumashel Nu mai locuiesc de un am cu sotul meu si suntem amandoi de acord cu divortul. Problema e ca eu lucrez in strainatate si vreau sa stiu exact la ce se refera ... (vezi toată discuția)
Divort din vina unei parti ionescu gabriela ionescu gabriela daca divortul se incheie din vina unei parti,cealalta parte are ceva de castigat?(fara copii) (vezi toată discuția)